Tiskre ja Kakumäe vahele rajatakse laudtee ning purre

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Laudtee ehitustööd.
Laudtee ehitustööd. Foto: Haabersti linnaosavalitsus

Sel nädalal algasid Tiskre oja purde ning jalgtee ehitustööd.

Rajatav jalgtee asub Kakumäe ja Tiskre piiril, luues võimaluse otseteeks Räime tänavat üle Tiskre oja Roostiku tänavale.

Haabersti linnaosavanem Andre Hanimägi sõnas, et jalgtee koosneb Tiskre oja ületamiseks rajatavast 12 meetri pikkusest purdest ja oja vasakkaldale rajatavast laudteest. «Laudtee peale- ning mahasõidud Räime ja Roostiku tänaval viiakse olemasoleva pinnasega samasse tasapinda ja tulevad ilma astmeteta ning seetõttu on sobilikud ka lapsevankriga ning ratastooliga liiklejatele,» ütles linnaosavanem.

Laudtee ja üle oja kulgev purre on Hanimäe sõnul heaks võimaluseks Tiskre poolt tulijatel tulevikus otse Kakumäe randa ja rannaparki pääseda. Rajatav laudtee ja purre on esimene sammuks, et tulevikus rajada pikki rannaäärt kulgev laudtee Tabasalu panga alt Kakumäe randa. 

Ehituse käigus säilitatakse olemasolevad puud, kuid osaliselt tuleb siiski likvideerida kõnealusel alal kasvav astelpaju hekk.

Juurdepääs purdele ning laudteele on Kakumäe poolt Räime tänavalt ja Tiskre poolt Roostiku tänavalt. Purde ja jalgtee ehitustöid teostab Aara Metall OÜ ning projekti lepinguliseks maksumuseks koos projekteerimisega on 50 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles