Riibe: lühem alkoholibaaride lahtioleku aeg on nende endi huvides

BNS
Copy
Kristiine linnaosavanema kandidaat Jaanus Riibe.
Kristiine linnaosavanema kandidaat Jaanus Riibe. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna Kristiine linnaosakogu toetas teisipäeval täiendavate alkoholimüügi piirangute kehtestamist  ja keskerakondlasest linnaosa vanema Jaanus Riibe sõnul on alkoholibaaride lühem lahtioleku aeg meelelahutusasutuste endi huvides.

«Oleme seisukohal, et turvalise, parema ja rahulikuma linnakeskkonna ning linlaste tervise huvides on vajalik kehtestada senisest suuremaid piiranguid alkoholimüügile,» ütles Riibe pressiesindaja teatel.

Riibe lisas, et linnaosavalitsus ei saa pidada normaalseks olukorda, kus noored ja lapsed on sunnitud oma kooliteel igapäevaselt kokku puutuma alkoholitarvitajate ja alkoholikauplustega. «See jätab nendesse jälje, mida me ei soovi ja mis võib hakata nende tulevikku hiljem negatiivselt mõjutama. Küsimus on selles, milliseid väärtuseid toetame ja edendame. Kristiine elanikud ootavad ülelinnaliste piirangute kehtestamist,» ütles Riibe.

Tema sõnul pole meelelahutusasutuste lahtioleku aegadega seotud probleemid kitsalt ainult kesklinna mure, vaid ka Kristiines on vähemalt kaks ööpäevaringselt avatud baari, mille osas on laekunud ohtralt kaebuseid.

«Müügipiirangutega on seotud ka mõned asjaolud, millele idee vastased ei ole seni tähelepanu pööranud: esiteks, tunni või paari võrra varem alkoholimüügi lõpetamine küll pisut vähendab käivet, kuid sellega väheneb ka klientide poolt põhjustatud kahju, ja teiseks, baari klientide seisukohalt on parem pidutseda kohas, kus on tore ja turvaline,» rääkis Riibe. «Ka paljud meelelahutuskohtades esinevad artistid on avalikult kurtnud, et nende lavale astumise aeg on nihkunud ebamõistlikult kaugele varahommikusse ja võimalik, et need piirangud parandavad ka seda probleemi. Kui üle linna kehtivad alkoholimüügile ühtsed alused ja piirangud, siis ei teki öisel ajal elurajoonides asuvatesse keldribaaridesse kogunevaid alkoholi kuritarvitavaid seltskondi.»

Tallinnal on kavas lubada alkoholimüük meelelahutusasutustes tööpäevadele eelnevatel öödel kella kaheni ja puhkepäevadele eelnevatel öödel kella kolmeni. Lisaks on kavas piirata alkoholimüügile spetsialiseerunud kauplustel tegutsemisluba lasteasutustest praeguse 50 meetri asemel 150 meetri kaugusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles