Põlvkondade Unistus viis Soome ühe jalaga finaalturniirile

Ville Arike
, reporter
Copy
Soome koondise ründaja Teemu Pukki tõstab palli üle Armeenia väravavahi Aram Airapetjani ja suurendab omade eduseisu.
Soome koondise ründaja Teemu Pukki tõstab palli üle Armeenia väravavahi Aram Airapetjani ja suurendab omade eduseisu. Foto: HEIKKI SAUKKOMAA/AFP/Scanpix

Jalgpalli EMi valikturniiril jääb mängida veel ainult üks «aken», novembri keskel. Enamikul meeskondadel jääb pidada kaks, mõnel üks mäng. Kui vaadata, milliseks võib kujuneda finaalturniiri koosseis, tuleb üllatusi minimaalselt. Ühte neist on sepistamas Soome.

Meie põhjanaabrid läksid võitlusse sõnumiga «Põlvkondade Unistus». Veel 2018. aasta MMi valiksari kulges neile minoorselt, oma alagrupis jäädi viiendaks ehk eelviimaseks. Kuid aasta tagasi võidetud Rahvuste liiga alagrupiturniir süstis soomlastesse kindlust, mida nad nüüd EM-valiksarjas on täiel rinnal realiseerimas. Üleeile murti Turus Teemu Pukki kahe värava toel 3:0 maha Armeenia.

Soomlastele tuli appi edasipääsu lootuse kaotanud Kreeka, kes alistas Bosnia ja Hertsegoviina 2:1. Itaalial on J-grupis edasipääsu varem taganuna täisedu, 24 punkti. Järgnevad Soome 15 ning Armeenia ja Bosnia 10 punktiga. Kui Soome alistab 15. novembril Helsingis Liechtensteini, on kõik klaar.

Võib juhtuda, et valikturniiri eelsed paigutused peavad 90-protsendiliselt paika ehk 20st praegu välja mängitavast finaalturniiri kohast saavad alagruppide loosimise eel kahte esimesse tugevusgruppi kuulunud meeskonnad koguni 18. Kolmandas tugevusgrupis olnutest ongi edasi saamas

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles