Hiina kultuuri- ja turismiminister: Tallinnas ja Eestis on palju, mis Hiina turistidele huvi pakuks

Copy
Mihhail Kõlvart ja Hiina Rahvavabariigi kultuuri- ja turismiminister Luo Shuagang.
Mihhail Kõlvart ja Hiina Rahvavabariigi kultuuri- ja turismiminister Luo Shuagang. Foto: Tallinna linnavalitsus

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart kohtus Eestis töövisiidil viibiva Hiina Rahvavabariigi kultuuri- ja turismiministri Luo Shuagangiga.

Minister avaldas Tallinna linnale tunnustust juba kümme aastat korraldatud kõrgetasemelise Hiina uue aasta vastuvõtmise eest ning kiitis Tallinna ilusat vanalinna ja külalislahket atmosfääri. Mõlemad väljendasid rahulolu, et Eestit külastavate Hiina turistide arv on viimase viie aasta jooksul kolmekordistunud.

Reedel kohtus Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart Eestis töövisiidil viibiva Hiina Rahvavabariigi kultuuri- ja turismiministri Luo Shuagangiga.
Reedel kohtus Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart Eestis töövisiidil viibiva Hiina Rahvavabariigi kultuuri- ja turismiministri Luo Shuagangiga. Foto: Tallinna linnavalitsus

«Peab tunnistama, et  Helsingi on meist Hiina turistide majutusnäitajate poolest tublisti ees, kuid meil on plaanis konkreetsed sammud,  kuidas Tallinna ja Helsingit Hiina suurel turismiturul ühtse sihtkohana paremini turundada,» lausus Kõlvart. Ka Hiina Rahvavabariigi kultuuri- ja turismiminister lubas seista selle eest, et Tallinn Hiina turismikorraldajatele ja turistidele tuntumaks muuta. «Tallinnas ja Eestis on palju, mis Hiina turistidele huvi pakuks, peame nende kohtade võlu neile vaid teadvustama,» mainis ta.

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart ja Hiina Rahvavabariigi kultuuri- ja turismiminister Luo Shuagang.
Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart ja Hiina Rahvavabariigi kultuuri- ja turismiminister Luo Shuagang. Foto: Tallinna linnavalitsus

Hiina kultuuri- ja turismiminister tõstis esile ka Eesti muusikute ja muusikaloomingu tuntust ja olulisust nii Hiinas kui kogu maailmas. Ka Tallinna muusikutel on selles oma osa tänu Tallinna Kammerorkestri kahele õnnestunud kontsertreisile Hiina 2014. ja 2016. aastal.

Tallinnal on Hiinas kolm ametlikku partnerlinna – Peking, Chengdu ja Hangzhou, lisaks külastab igal aastal Tallinna arvukalt delegatsioone teistest Hiina linnadest.  Eelkõige tuntakse huvi Tallinna targa linna lahenduste ja e-teenuste vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles