Uuenev rahvatervise seadus tõhustab muu hulgas ebaravivastast võitlust

BNS
Copy
Tanel Kiik, sotsiaalminister, Keskerakond
Tanel Kiik, sotsiaalminister, Keskerakond Foto: valitsus.ee

Ministeeriumide kooskõlastusringile saadetud uus rahvatervise seadus võtab sihikule inimeste tervisealase harituse parandamise, vahendas «Aktuaalne kaamera».

Seaduseelnõu seletuskirjas selgitatakse, et tänapäevases infoühiskonnas on võimalik väga kergesti sattuda ebakorrektse terviseinfo mõjuvälja, mistõttu on oluline kvaliteetse ja ebakvaliteetse terviseinfo eristamise ning tõenduspõhise terviseinfo leidmise õpetamine.

Sotsiaalminister Tanel Kiik ütles, et olulised on terviseameti ja tervise arengu instituudi kampaaniad ohtudest, mida toob kaasa ebaravi või näiteks internetis soovitatud ravimid, millel puudub teaduspõhine toime või mis on tervisele ohtlikud.

Terviseamet võib, sarnaselt tarbijakaitse- ja tehnilise järelevalve ametiga, saada täiendava õiguse kontrollida sellise info vastavust tegelikkusele.

«Kui tegeletakse tarbija teadliku eksitamisega, antakse välja mingisugust reklaamteavet, milles puudub sisuline teaduspõhine seos inimese tervise parandamisega, võib-olla isegi vastupidi – toob kaasa terviseohte –, siis peab olema ametitel võimalus neid reklaame tõkestada, nende organisatsioonide tegevust takistada ja seda piirata,» rääkis Kiik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles