Pauguteid ei või kasutada enne teisipäeva

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paugutid.
Paugutid. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Politsei tuletab meelde, et pauguteid ei tohi kasutada enne teisipäeva ning on taas keelatud pärast 1. jaanuari.

Haapsalu politseijaoskonnal sel talvel pürotehnikaga seotud teateid lahendada pole tulnud, kuid varasem kogemus ütleb, et keelatud tulevärk või paugutid kipuvad laste kätte jõudma, kirjutab Lääne Elu.

«Varasematel aastatel on olnud probleemiks lapsed ja noorukid, kes pauguteid kasutavad. Seoses sellega tuletame meelde, et paugutite kasutamine on keelatud ajavahemikul 1. november kuni 26. detsember ning lubatud 27. detsember kuni 1. jaanuar,» ütles politsei pressiesindaja Kristi Kais.

«Kui märgatakse rikkumisi, tuleks kindlasti sellest ka politseile teada anda,» soovitas ta.

«Kindlasti tuleks meelde jätta see, et avalikus kohas on keelatud kasutada pürotehnilisi tooteid, millega kaasnev heli- või valgusefekt oleks teist isikut oluliselt häiriv. Nii avalikus kohas kui avalikuks kohaks mitteolevas kohas ei või kasutada pürotehnilisi tooteid, millega kaasneb kestev või korduv teist isikut häiriv müra- või valgusefekt, ajavahemikul kella 22st kuni 6ni, puhkepäevale eelneval südaööl kuni 7ni. Käesolevas lõikes sätestatud keeld ei kehti ööl vastu 1. jaanuari, 25. veebruari ja 24. juunit või kui kohalik omavalitsus on andnud ilutulestiku korraldamise loa,» selgitas Kais.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles