Tallinn ostab kaheksa uut trammi

BNS
Copy
Trammid. Foto on illustreeriv.
Trammid. Foto on illustreeriv. Foto: Erik Prozes

Tallinna Linnatranspordi AS kuulutas välja rahvusvahelise hanke, millega ostetakse Tallinnasse kaheksa kaasaegset trammi võimalusega osta lisaks täiendavad viisteist uut trammi - riigihanke võitnud trammitootja selgub 2020. aasta esimeses pooles.

«Oleme pühendunud eesmärgile tuua Tallinna tänavale täiendavad kaasaegsed trammid, et uuendada veeremit ja kasvatada ühistranspordi kasutajate arvu,» ütles Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige Deniss Boroditš, kelle sõnul on hanke eduka lõpuleviimise nimel trammihanke ettevalmistamise käigus konsulteeritud erinevate trammitootjate ja ekspertidega. «Oleme hanke väljakuulutamise eel veendunud, et lähiaastatel hakkab Tallinnas sõitma kaheksa kuni kakskümmend kolm uut ja kaasaegset trammi.»

«Arvestades suurt hulka trammidega seotud tulevikuplaane peame kindlasti võimalikeks uuteks liinideks valmis olema, aga kuna trammid on väga populaarsed, vajame uusi tramme ka olemasolevatel liinidel kasvava sõitjate hulga teenindamiseks,» põhjendas Boroditš trammide ostmist. «Möödunud aastal sõitis trammiga ligi 29 miljonit inimest ja uute trammide saabudes prognoosime sõitjate arvu kasvamist veel umbes kümnendiku võrra.»

Boroditši sõnul soovib Tallinna Linnatransport trammide hankimisega täita kaks kõige olulisemat eesmärki - pakkuda Tallinnas parimat ühistransporditeenust ja vähendada ettevõtte ökoloogilist jalajälge. «Peame pidevalt otsima võimalusi, et parandada linna elukeskkonda. Uued trammid on hea lahendus sest muudavad ühistranspordi sõitjatele mugavamaks ja kiiremaks ning samal ajal keskkonnasõbralikumaks.»

Uued trammid täiendavad Tallinna Linnatranspordi trammiparki, kuhu kuulub praegu 20 uut CAF trammi, kuus uut retrotrammi ja 44 KT-tüüpi trammi.

Tallinna Linnatranspordi AS-i poolt välja kuulutatud trammihankele kvalifitseerunud pakkujad selguvad 2020. aasta esimeses kvartalis. Kokku on ettevõttel võimalik hankega soetada kaheksa trammi ja hiljem sama hanke raames tellida lisaks viisteist kaasaegset trammi.

Tallinna Linnatranspordi AS teenindab pealinnas 530 bussi, 70 trammi ja 50 trolliga aastas kokku rohkem kui 140 miljonit sõitjat. Ettevõttes töötab kokku ligi 2000 inimest, kes teenindavad 72 bussiliini ning nelja trammi- ja nelja trollibussiliini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles