Kalmistut läbiv tee suletakse

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äigrumäe tee suletakse busside ümberpööramiskoha juures väravaga.
Äigrumäe tee suletakse busside ümberpööramiskoha juures väravaga. Foto: Mihkel Maripuu

Linnavõim sulgeb Äigrumäe tee selle osa, mis kulgeb läbi Pärnamäe kalmistu.


Aastatepikkuse kirjavahetuse tulemusena saavutas Tallinna Kalmistud Viimsi vallaga kokkuleppe, et vald leiab lahenduse, kuidas suunata elanikud kõnealuse teelõigu asemel põhjapoolsele Männimäe teele.

Tallinna Kalmistud on aastate jooksul läbi kalmistu kulgeva tee sulgenud, kuid tõkked on alati kõrvaldatud ning sealtkaudu sõidavad ka veokid ja ehitusmasinad. Vahetult tee äärde jääb kalmistu urnimatuste ala ning tihe liiklus häirib seal läbiviidavaid mälestusteenistusi.

8. detsembril toimus kommunaalametis nõupidamine, kus otsustati, et keskkonnaamet taotleb Äigrumäe tee tänavanime kehtetuks tunnistamist ja sulgeb Äigrumäe tee peale autobusside ümberpööramise kohta väravaga.

Linnavaraamet algatab Kõlviku tee-Pärnamäe tee ristmikult algava seni nimetu Pärnamäe kalmistu sisetee eraldi kruntimise ja sihtotstarbe muutmist transpordimaaks. Viimsi elanikele pakutakse läbisõiduks Kõlviku tee-Pärnamäe tee ristmikult algavat kalmistu siseteed.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles