Kadunud Markkuse ema: kodutee otsas autotulesid nähes loodan, et ta tuleb koju

Copy
Teadmata kadunud Markkuse ema Marika Ossimova.
Neli aastat on poisi kadumisest möödas ja tänaseni on vastuseta põhiküsimused: mis Markkusega juhtus ja kus ta on.


Foto Arvo Meeks/Valgamaalane
Teadmata kadunud Markkuse ema Marika Ossimova. Neli aastat on poisi kadumisest möödas ja tänaseni on vastuseta põhiküsimused: mis Markkusega juhtus ja kus ta on. Foto Arvo Meeks/Valgamaalane Foto: Arvo Meeks

24. oktoobril täitub neli aastat ajast, mil Võru noormees Markkus Ansberg 17-aastaselt teadmata kadunuks jäi. 

Tema ema Marika Ossimova pole lootust kaotanud ning ootab, et saabub mingigi selgus traagilisse elumuutusesse. Seni hoiab ta end pidevalt tegevuses, sest oma mõtetega üksi jäädes kaob jaks eluga edasiminekuks, kirjutab Võrumaa Teataja.

Kas praegu on politsei jätkuvalt seisukohal, et kriminaalmenetluse alustamiseks puudub vajadus ja piisab haldusmenetlusest? Kas kõnesse on tulnud ka uurimise lõpetamine?

Marika Ossimova: Politsei on jätkuvalt seisukohal, et kriminaalmenetlust ei saa alustada, sest midagi pole leitud. Kohati kahtlen, kas praegu üldse meie juhtumiga edasi tegeletakse. Olen politsei ukse taga käinud nii-öelda kraapimas, aga paraku politsei ei suuda aidata.

Vahetult pärast poja kadumist käisin politseis igal nädalal, edasi igal kuul ja siis kord kvartalis. Pigem loodame praegu juhuse peale, kui keegi leiab Markkuse või mõne vihje tema asukoha kohta. Aasta aega ei ole me politseiga ühenduses olnud, aga nüüd oktoobri keskpaigas helistasin uurijale ja soovin temaga kohtuda.

Kas 2019. aastal on jätkuvalt laekunud vihjeid Markkuse kadumise kohta?

O.: Ikka tuleb veel vihjeid ja viimane teade saabus ühelt mehelt kaks nädalat tagasi. Ta helistas meile ja rääkis oma versiooni Markkusega juhtunust. Palusin tal omakorda politseisse helistada ja neile öeldut korrata. Mehe sõnul ei tahtnud politsei alguses tema infot vastu võtta, kuid hiljem seda siiski tehti.

Täispikka intervjuud loe Võrumaa Teatajast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles