IT akadeemia tuleva aasta eelarve on 1,5 miljonit eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Tuleval aastal on IT akadeemiasse (ITA) kavas investeerida 1,5 miljonit eurot, akadeemia egiidi all algab septembris õppetöö kahel magistri- ja kahel bakalaureuse õppekaval, kuhu on kavas õppima võtta kokku 400 tudengit.

«2012. aasta septembrist algab õppetöö ITA egiidi all nelja õppekavaga,» kinnitas haridus- ja teadusministeeriumi avalike suhete osakonna konsultant Greete Kempel BNSile. Tema sõnul kaasatakse ITA programmi selle käivitamisel ekspertide poolt heakskiidetud ja selgete arengueesmärkidega valitud IKT õppekavad.

Järgmisel aastal on kavas alustatakse õppetööd tarkvaratehnika Tartu ülikooli (TÜ) ja Tallinna tehnikaülikooli (TTÜ) rahvusvaheline ühismagistrikaval ja küberkaitse TTÜ ja TÜ rahvusvaheline ühismagistrikava, kuhu on plaanis mõlemasse vastu võtta 50 üliõpilast, neist vähemalt 30 protsenti välisüliõpilased. Lisaks avatakse kaks informaatika bakalaureuse õppekava, üks TÜs ja üks TTÜs, kuhu võetakse mõlemasse õppima 150 üliõpilast.

Projekti pilootfaasis on kavas 2012. aastal investeerida esmalt 1,5 miljonit eurot. 2015/16 õppeaastal on ITA-sse plaanide kohaselt kaasatud kuni 12 õppekava.

«Järgnevatel aastatel lisatakse ITA egiidi alla täiendavaid õppekavasid vastavalt IKT-sektori vajadustele ja õppekavade kvaliteedile,» kinnitas Kempel. Toetuste aluseks on tema sõnul avalikud ja avatud konkursid, kus eelistatakse ülikoolide koostööd nii Eesti sees kui rahvusvaheliselt.

Juhtkomisjoni poolt välja töötatud teeside kohaselt ei ole ITA uus ülikool, vaid on koostööprogramm ja kaubamärk, mis aitab tõsta IKT kõrghariduse kvaliteeti ning turustada IKT alast kõrgharidust.

IKT hariduse kvaliteedi mõõdupuuks on tudengite tulevane edu tööturul, sektor tagab omalt poolt töö kõigile ITA õppekavade lõpetajatele. Rahvusvaheliselt on edu garantiiks tugeval teoreetilisel alusel, õppejõudu­de akadeemilisel võimekusel põhinev, praktilise elu vajadustele suunatud, ettevõtlikkuse ja interdistsiplinaarsusega täiendatud haridus.

ITA tegevusele kehtestatakse Kempeli sõnul mõõdikud, näiteks lõpetanute arv, väljalangevuse vähenemine ja välistudengite arv, ning seatud eesmärkide täitmist jälgitakse regulaarselt.

ITA arendamist ja juhtimi­st korraldab Eesti Infotehnoloogia Sihtasutus (EITSA), strateegilised otsused võtab vastu ITA juhtkomisjon.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles