ALDE hakkab Keskerakonda jälgima (19)

Copy
Keskerakonna esimees, peaminister Jüri Ratas.
Keskerakonna esimees, peaminister Jüri Ratas. Foto: Sander Ilvest

Euroopa liberaalsete parteide ühendus (ALDE) arutas täna hommikul raportit Keskerakonna juhitava valitsuse tegevuse vastavusest liberaalsetele väärtustele.

Juba eelmisel ALDE nõukogu istungil väljendas ühendus muret mõneti EKRE väljendatud poliitika pärast ning pärast seda otsustati olukorda tähelepanelikult jälgida. Pandi ka ülesandeks juhatuse liikmetele olukorrast täpsemalt rääkida. 

«Esialgne suuline aruandlus oli ette kantud nõukogu liikmetele täna Ateenas,» lausus ALDE suhtekorraldaja Didrik de Schaetzen.

Keskerakonna peasekretär Mihhail Korb ütles reede õhtul pressiesindaja vahendusel vaid, et ta esines ALDE nõukogu istungil lühikese kõnega ja küsimusi talle ei esitatud.

«Kuna Keskerakond ei ole abielu mõiste muutmist põhiseaduses arutanud, puudub meil selles küsimuses ka seisukoht,» pidas Korb vajalikuks märkida.  

Varem oli Korb öelnud ERR-ile, et ta on raporti seisukohtadega nõus. Küsimusele, kas otsus, et poole aasta pärast esitatakse Eesti kohta uus ülevaade, tähendab, et Keskerakond jääb monitooringu alla, vastas Korb: «Mitte Keskerakond, aga poliitiline olukord Eestis.»

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles