Vaimulik-vallavanem: mina kedagi vallamajas palvetama ei pane (2)

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Peagi 43-aastaseks saav Hermann Kalmus on olnud Pilistvere Andrease koguduse õpetaja 2004. aastast. Kuu aega tagasi valis Põhja-Sakala volikogu ta vallavanemaks.
Peagi 43-aastaseks saav Hermann Kalmus on olnud Pilistvere Andrease koguduse õpetaja 2004. aastast. Kuu aega tagasi valis Põhja-Sakala volikogu ta vallavanemaks. Foto: Marko Saarm

Pühapäeval kantslis, esmaspäeval vallavanema kabinetis. 15 aastat Viljandimaal kõrvalises Pilistvere külas luteri kogudust teeninud Hermann Kalmusest sai kuu aega tagasi 8000 elanikuga Põhja-Sakala valla juht. Kirikuõpetaja ametit ta seepärast maha ei pane.

Vaimulikku ja ilmalikku tööd lubab Kalmus rangelt lahus hoida. „Pühapäev peab jääma hingamispäevaks kõikidele inimestele hoolimata nende erakonnaeelistusest ja poliitilistest vaadetest,“ ütleb ta. Töökoorma kohta tõdeb peagi 43-aastaseks saav mees, et temavanuste vastutus ongi praegu ühiskonda kanda.

Selgitusi, miks volikogu enamus – Hermann Kalmus nende hulgas – otsustas kauase vallavanema Tõnu Aavasalu tagandada, võib nimetada tüüpilisteks: omavalitsuse juhtimine on koondunud väikse seltskonna kätte ja muutunud läbipaistmatuks, eri piirkondade ja inimeste huvidega ei arvestata piisavalt. See oli ühe valimisliidu, volikogus kohtade enamust omava Koostöö sisetüli.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles