Fotod: EKRE volikogu kogunes Tartusse (4)

Georgi Beltadze
, reporter
Copy

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) volikogu kogunes täna keskpäeval Tartusse hotelli London, kus muu hulgas võib selguda kandidaat väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministri kohale.

«Ma ei julge seda laupäeva puhul küll öelda, et me seal... Me tahaksime, sest põhikiri näeb ette, et volikogu kinnitab ministrikandidaadid, ja me ei ole huvitatud sellest, et me nädala pärast volikogu uuesti kokku kutsume või teeme mingisuguse veebivolikogu või muud taolist, aga ma vekslit välja ei anna praegu,» lausus erakonna esimees Mart Helme üleeile pärast EKRE juhatuse koosolekut ajakirjandusele.

Helme tõdes pärast koosolekut, et ministrikandidaadi leidmisega läheb aega. Kui EKRE esimees ütles varem Postimehele, et erakonnal on kolm ministrikandidaati, kes kõik kuuluvad küll erakonda, aga mitte riigikokku, siis üleeile tõid juhatuse liikmed tema sõnul veel võimalikke kandidaate esile ning neid hakatakse arutama volikogul. 

«Kandidaate on õhtuks veel juurde tulnud, sest juhatuse liikmed pakkusid veel omapoolseid ja nüüd on vaja nendega võtta ühendust, nendega kohtuda ja vaadata, kas keemiad ja visioonid klapivad. Selles mõttes oli meeldiv üllatus,» sõnas Helme. Ta ütles, et enamik pakutud kandidaate kuulub EKREsse, kuid mitte kõik.

Tänase EKRE volikogu päevakavas on erakonna teatel kindlasti EKRE auesimehe Arnold Rüütli sõnavõtt, partei esimehe Mart Helme ettekanne poliitilisest olukorrast Eestis ja poliitilise avalduse vastuvõtmine.

EKRE volikogusse kuuluvad erakonna auesimees, esimees ja aseesimehed, erakonna parlamendiliikmed, kongressil valitud volikogu liikmed, ühenduste esimehed ning maakonna- ja linnaühenduste esimehed. Maakonna- ja linnaühenduste volitusel kuulub täiendavalt volikogusse üks esindaja iga 300 liikme kohta.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles