Kingo naaseb riigikokku (4)

Postimees
Copy
Kert Kingo.
Kert Kingo. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Riigikogu juhatus otsustas, et seoses Kert Kingo (Eesti Konservatiivne Rahvaerakond) ministri kohustustest vabastamise ja tema riigikogu liikme volituste taastumisega lõpevad rahvasaadiku Rein Suurkase (EKRE) volitused.

Esmaspäeval ütles Kingo riigikogus saadikute küsimustele vastates, et pole endise Tallinna Televisiooni saatejuhi Jakko Väliga tema nõunikuks saamise teemal kohtunud ega rääkinud.

«Mina ei ole temaga kohtunud, ütlen kohe otse välja!» kinnitas Kingo, lisades, et ta pole Väliga ka rääkinud ministri nõunikuks saamise teemal. «Mina ei ole kohtunud temaga. Väga julgelt võin seda öelda. Me ei ole kohtunud, me ei ole rääkinud sel teemal,» valetas Kingo riigikogus parlamendisaadikute küsimustele vastates.

Kolmapäeva õhtul ütles aga majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, et Kingo oli vastupidiselt väidetule teinud ministeeriumile ettepaneku Väliga töölepingu sõlmimiseks ning see leping oli ka sõlmitud. 

Mõned tunnid hiljem teatas EKRE, et Kingo esitas lahkumisavalduse. «Kujunenud olukorras ei pea ma võimalikuks ministrina jätkata,» ütles Kingo.

Kuni uue ministri ametisse asumiseni täidab väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministri kohuseid siseminister, EKRE esimees Mart Helme. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles