Hüvasti, rahvuslik lennufirma: Nordica lõpetas Tallinnast lendamise

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Septembri alguses Nordica uueks juhiks asunud Erki Urva ülesanne on olla valmis teadmata ajal Tallinnasse naasma.
Septembri alguses Nordica uueks juhiks asunud Erki Urva ülesanne on olla valmis teadmata ajal Tallinnasse naasma. Foto: Tairo Lutter

Rahvuslik lennufirma Nordica tegi nädalavahetusel viimase lennu oma nime alt. Edaspidi firma enam Tallinnast ei lenda, vähemalt mõnda aega.

See ei olnud siiski samasugune lõpp nagu Estonian Airil. Mäletatavasti peatas eelmine rahvuslik lennufirma 2015. aasta sügisel lennud päevapealt, kuna sai valitsuselt ebaseaduslikku riigiabi ja läks pankrotti. Pankrotimenetlus kestab senini.

Nordica, ärinimega Nordic Aviation Group, mis jätkas sisuliselt eelkäija tegevust, ei ole pankrotis. Lihtsalt tänavu juuni lõpus võttis valitsus vastu põhimõttelise otsuse, et Nordica pakib end koduturul oktoobri lõpus kokku ja lõpetab lendamise viiel kahjumlikul liinil: Vilnius, Kopenhaagen, Trondheim, Viin ja Kiiev.

Alles jäävad küll otseliinid Stockholmi, Brüsselisse ja Varssavisse, kuid need on läinud juba Nordica strateegilise partneri LOTi kätte, kes on võtnud enda kanda piletimüügi ning äri- ja kommertsriski ehk lühidalt öeldes vastutab selle eest, et lennukid saaks täis. Nordica asi on vaid tütarfirma Regional Jeti kaudu nende heaks lennata, mille eest saadakse fikseeritud tunnitasu. Vähemalt varem on öeldud, et osaliselt jäävad alles ka Nordica värvide ja logodega lennukid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles