Mustamäe linnaosa valitsuse endise hoone asemel tuleb ajutine tasuta parkla

Copy
Töövõtja peab meile parkimiseks sobiva platsi üle andma 17. detsembriks,  ütles Lauri Laats.
Töövõtja peab meile parkimiseks sobiva platsi üle andma 17. detsembriks, ütles Lauri Laats. Foto: Erakogu

Mustamäe linnaosa administratiivhoone lammutatakse täielikult ning pärast seda on linnaosa valitsuse endise hoone platsil ajutine tasuta parkla. 

«Tammsaare tee 135 kinnistul asuv administratiivhoone lammutatakse täielikult ning garaažihoone osaliselt, säilitades Elektrilevi OÜ-le kuuluva trafoelektrijaama,» teatas Mustamäe linnaosa vanem Lauri Laats. 

Lammutatavad ehitised on püstitatud 60ndate teisel poolel ja ei oma arhitektuuriajaloolist väärtust, mis tähendab, et ehitisel puuduvad väärtuslikud ja taaskasutusse suunamist väärivad detailid. Hoone katusekonstruktsiooni moodustavad asbesti sisaldavad eterniitplaadid. «Administratiivhoone ei vasta tänapäevastele energiatõhususe nõuetele ning hoonet on aja jooksul renoveeritud erinevate kokkusobimatute materjalidega,» selgitas Laats.

Lammutustööde järgselt A. H. Tammsaare tee 135 kinnistu heakorrastatakse, maa-ala kaetakse freesasfaldiga ja tihendatakse. Ülejäänud maapinnakatted Tammsaare tee 135 kinnistul säilitatakse olemasoleval kujul.

Linnaosa valitsus annab tekkiva avaliku ruumi linnaelanikele ajutiselt kasutusse tasuta parkimisplatsina. Lepingu kohaselt on Lammutusmehed OÜ käsutuses 50 kalendripäeva, et töö tehtud saaks. «Töövõtja peab meile parkimiseks sobiva platsi üle andma 17. detsembriks 2019,» lisas Laats.

Tulevikus kerkib aadressile Tammsaare tee 135 arhitektuuribüroo Artes Terrae kavandatud seenioride teenuskodu, kus on hea ligipääsetavusega 1–2-toalised, köögi- jm tehnikaga sisustatud korterid, lisaks raamatukogu ja ühistegevusruum, jõukohased sportimisvõimalused, söökla või kohvik, ruumid tervishoiuteenuste pakkumiseks jne.

A. H. Tammsaare tee 135 administratiivhoone lammutamise hankele esitati tähtaegselt neli pakkumust. Parimaks pakkujaks osutus Lammutusmehed OÜ, pakkumuse maksumus on 48 846 eurot, lisandub käibemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles