Reinsalu: reformide elluviimiseks tuleb leida riigikogus ühisosa

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu.
Urmas Reinsalu. Foto: Toomas Huik.

Riigikogu Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni esimees Urmas Reinsalu loodab tuleval aastal leida parteidevahel konsensust avaliku teenustuse ja kaitseväe juhtimise reformi elluviimiseks.

«Järgmisel aastal sooviks, et erinevad poliitikaalternatiivid oleks kõigi erakondade poolt selgemini esile toodud, oluline on leida ühisosa vajalike reformide elluviimiseks nagu avaliku teenistuse reform ja kaitseväe juhtimise reform,» ütles Reinsalu ERR Uudistele.

Fraktsiooni põhilisteks eesmärkideks aastal 2012 nimetas Reinsalu tasuta kõrghariduse reformi eelnõu menetlemist ja vanemapensioni seadust, mis peaks riigikokku jõudma aasta alguses.

«Järgmisel aastal on vajalik parlamendis võtta vastu riigieelarve baasseaduse muudatus, millega kehtestataks tsüklilise eelarve tasakaalu nõue, 2013 aasta eelarve menetlemisel tuleb seada sihiks üldise maksukoormuse vähendamine ning tasakaalus eelarve. Paralament peab teostama tõhusat järelevalvet 1,25 miljardi euro suuruse riigieelarve investeeringute paketi üle, et see suudetaks asjakohaselt ellu viia,» loetles Reinsalu veel prioriteete.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles