Tauno Suurkivi: kes inimest kriisis abistab?

Tauno Suurkivi
, Päästeameti peadirektori asetäitja
Copy
2005. aastal Pärnut tabanud jaanuaritormis, mis tõi kaasa ulatusliku veetaseme tõusu, sai surma üks ja tuli evakueerida mitusada inimest. 
2005. aastal Pärnut tabanud jaanuaritormis, mis tõi kaasa ulatusliku veetaseme tõusu, sai surma üks ja tuli evakueerida mitusada inimest. Foto: Küllike Rooväli

Eestis on hea elada. Objektiivselt hinnates elame maailma kõige rikkamas ja arenenumas maailmajaos, maailma ühes arenenumas riigis. Jah, sellele väitele on palju vastuväiteid ja ka objektiivset statistikat (sotsiaalne ebavõrdsus, allpool vaesuspiiri elavate inimeste arv jms), ent ühes ollakse üksmeelsed: Eesti on maailmas üks tehnoloogiliselt arenenumaid riike, kus paljud inimeste ja riigi suhtlemise kanalid on digitaliseeritud ning inimesed usaldavad ja kasutavad neid.

Samamoodi, ühes taktis muu maailmaga, toimub Eestis intensiivne linnastumine. Praeguseks elab juba üle 70 protsendi Eesti rahvastikust linnades. See võib meile meeldida või mitte, aga tegu on objektiivse faktiga ning hoolimata vastupidistest püüetest on linnastumise trend nähtavas tulevikus pigem süvenev kui kahanev. Nii Eestis kui mujal maailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles