Salme kultuurikeskus ehitatakse Linnateatri tarbeks ümber

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Salme kultuurikeskus.
Salme kultuurikeskus. Illustratsioon: Kuvatõmmis Google Maps

Tallinna Linnateater kolib järgmisel sügisel teatrikvartali ümberehitamise ajaks ajutiselt Salme kultuurikeskusse, mille ümberehitus sai tänasest alguse. Teatri jaoks tehtavad ehitustööd lähevad maksma üle kolme ja poole miljoni euro.

Tööde esimese etapi käigus asendatakse katusekate, rekonstrueeritakse tervikuna kolmas korrus, kuhu rajatakse kaks black box''i tüüpi teatrisaali, täiendatakse suure saali tehnikat ning rajatakse näitlejatele ja tugipersonalile vajalikud ruumid. Lisaks rekonstrueeritakse trepikojad. 

Teises etapis rekonstrueeritakse järgmisel sügisel Salme kultuurikeskuse keldrikorrusel paiknevad kohvikuruumid.

Tallinna Linnateatri turundusjuht Margus Küppar vastas Postimehele, et kõikide plaanide kohaselt kolib teater oma etendustegevuse Linnateatri ehituse ajaks (järgmisel sügisel – toim) ajutiselt Salme kultuurikeskusse. «Ehituse ajal pole Laia tänava teatrimajas võimalik etendustegevust jätkata,» selgitas ta ja lisas, et tänaseks pole veel kindel, millal täpsemalt teater kultuurikeskusse kolib, kuna see sõltub nii kultuurikeskuse rekonstrueerimistöödest kui ka Laia tänava teatrimaja ehituse ettevalmistustöödest. «Praegu saan öelda, et see toimub ilmselt millalgi järgmise aasta teises pooles. Kõik täpsemad sellega seonduvad plaanid on alles ettevalmistamisel ja täpsest mänguplaanist on veel samuti vara rääkida,» lisas Küppar. 

Pärast kultuurikeskuse rekonstrueerimist asub seal mitu saali, mis on etendustegevuseks sobivad, lisaks saab Tallinna Linnateater jätkata mängimist ka Hobuveskis. «Seega saame ilmselt mängida ka rohkem kui ühe etenduse päevas,» vastas Küppar küsimusele, kas järgmisel hooajal on mängukavas üks etendus päevas. «Linnateater on ajalooliselt kasutanud Salme kultuurikeskust üsna palju ja usutavasti saavad seal pärast rekonstrueerimistöid olema piisavad võimalused ja mugavused, et meie publik teatrietendustest ka plaanitava Laia tänava teatrimaja ehituse ajal rõõmu saaks tunda,» rääkis Margus Küppar. 

Põhja-Tallinna vanema Peeter Järvelaidi sõnul algavad rekonstrueerimistööd ei ole seotud ainult linnateatriga, küll aga saab Salme kultuurikeskus seoses sellega täiendavaid investeeringuid. Tallinna abilinnapea Eha Võrk ütles, et aastaga tehtavate töödega paraneb hoone tehniline seisukord. «Ettevõetavad ümberehitustööd ei lähtu üksnes linnateatri vajadustest – koostöös on jõutud lahenduseni, mis võimaldab linnateatril vanalinnas asuva teatrikvartali ümberehitamise ajal asenduspinnal edukalt etendusi anda ning samas rikastavad uued moodsate tehniliste lahendustega ruumid edaspidi Salme kultuurikeskuse tegevusvõimalusi,» lausus Võrk. 

Salme Kultuurikeskuse ruumid rekonstrueerib Nordlin Ehitus OÜ, tööde lõpptähtaeg 10. august 2020.

Tööde kogumaksumus ühes lavatehnika ja mööbli soetamisega on 3 602 000 eurot. 

Remondi ajal toimuvad huviringide tegevused asenduspindadel ja Salme kultuurikeskuse nendel pindadel, mis jäävad ehitusest puutumata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles