Ulatuslik identiteedipettus: Eesti poliitikaeksperdi näoga müüakse Moskvas betooni, Valgevenes imesalvi ja Krasnodaris välikööke (6)

Copy

Poliitikauudistest tuntud Aivar Voogi pildiga turundatakse väljaspool Eestit peaaegu kõike, mida hing vähegi ihaldada julgeb. 

Hispaanias on ta Daniel Vargas, Itaalias Lorenzo Pellogrini, Ungaris Barna Árpád ja Eestis Axel Soo. Portugalis Leonardo Selva Gomes, Bulgaarias Dimitr Vassiljev, Leedus Andrius Vėraitis, Rumeenias Dumitru Vasiliu ja Lätis Sandis Freimanis. Seda nimekirja võiks veel jätkata.

Mees, kes sõltumatu eksperdina kiidab taevani Artrovexi imekreemi, mis peaks kaotama liigesevalu ja leevendama põletikku. Ka kirjeldab ekspert kreemi reklaamival veebilehel, mismoodi seda kasutada ja kui kiirelt võib juba esimesi tulemusi märgata.

Ühesõnaga, teeb kõike, mida üks õige ekspert peaks tegema.

Kummalisel kombel on iga rahvuse «eksperdi» nime kõrval üks ja sama pilt. Pildil olev mees ei ole Daniel, Lorenzo, Barna ega Axel. Tegelikult on pildil uuringufirma Kantar Emor eestlasest ekspert Aivar Voog. 

Laiem avalikkus tunneb teda aastate jooksul ilmunud sadade lugude järgi, kus ta on erakondade värskeimaid toetusreitinguid kommenteerinud.

Loo algul nimetatud Danielit, Lorenzot ja teisi ei ole muidugi olemas. Tegemist on väljamõeldud tegelastega, keda illustreeritakse Voogi pildiga.

«Ongi teadmatus. Ma ei tea, kuidas sellega võidelda,» ütleb Voog (57) ise. «Nii palju, kui ma olen sellest ka teistega rääkinud, siis keegi ei tea.»

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles