Fotod: kohus mõistis mehe tapmiskatse ja kehalise väärkohtlemise eest vangi

Imre Kaas
, toimetaja
Copy

Harju Maakohus mõistis täna tapmiskatse ja kehalise väärkohtlemise eest 8 aastaks ja 8 kuuks vangi Martini, kes üritas 2017. aasta suvel süüdata oma korterit, kus viibis ka tema väike laps.

Kohtuasja Martini vastu arutati tänase kohtuotsuseni kinniste uste taga. Seda eelkõige kannatanute kaitseks, sest mehele ette heidetavad kuriteod olid suunatud tema lähedaste vastu. Kohtunik Katre Poljakova luges otsuse ette punktide kaupa ning Martini näos ei liikunud sel hetkel ükski lihas.

Kohus tunnistas Martini süüdi tapmiskatses ja asja rikkumises või hävitamises, kui sellega on tekitatud oluline kahju. Kuivõrd tegemist oli ühe teoga, kuid mitme kuriteoga, mõistis kohus karistuse seadusesätte alusel, mis näeb ette raskeima karistuse ehk tapmiskatse eest 8 aastat vangistust.

Süüdistuse kohaselt blokeeris kohtualune end koos lapsega korterisse ja valas elupaiga erinevatesse nurkadesse süütevedelikku. Seejärel üritas ta korterit põlema süüdata. Samal ajal kohale jõudnud lapse ema proovis korterisse siseneda rõdu kaudu, kuid sai samuti süütevedelikuga pihta. Kuigi korterist tuli suitsu, ei puhkenud imekombel suuremat tulekahju ja laps pääses vahejuhtumist eluga.

Kohus mõistis Martini süüdi veel kehalises väärkohtlemises, kui see on toime pandud lähisuhtes. Süüdistuse järgi lõi ta kannatanule korduvalt kätega näkku ja ühel korral põlvega kõhtu. Selle eest määras kohus süüalusele 8 kuud vangistust.

Kohus mõistis Martinile liitkaristuseks vangistuse 8 aastat ja 8 kuud. Karistusaja alguseks arvestatakse tema kinnipidamise hetk ehk 12. juuni 2017.

Mehelt mõisteti välja ka tsiiviilahagi 10 765 eurot ja menetluskulud. Hagi tagamiseks arestis kohus kaks süüalusele kuuluvat BMW-d ja sõiduauto Mazda 626.

Kohtuotsus ei ole jõustunud ning selle peale võivad süüdistatav, kaitsja ja kannatanu esitada apellatsiooni Ringkonnakohtule. Martin ütleski täna kohtule, et kohtuotsusega ta ei nõustu, mis tähendab vaidluste jätkumist kõrgemas kohtuastmes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles