Postimees Berliinis: Konservatiivide allakäik külvab Saksamaal segadust (1)

Bretty Sarapuu
, toimetaja
Copy
Kuigi Saksa konservatiivide juht Annegret Kramp-Karrenbauer (vasakul) ja liidukantsler Angela Merkel (paremal) ulatasid Tüüringi maapäeva valimiste järel sealsele esikandidaadile Mike Mohringile lillekimbu, polnud neil põhjust valimistulemuste üle rõõmustada. 
Kuigi Saksa konservatiivide juht Annegret Kramp-Karrenbauer (vasakul) ja liidukantsler Angela Merkel (paremal) ulatasid Tüüringi maapäeva valimiste järel sealsele esikandidaadile Mike Mohringile lillekimbu, polnud neil põhjust valimistulemuste üle rõõmustada. Foto: Friedemann Vogel/EPA/Scanpix

Liidukantsler Angela Merkeli kodupartei põrumine hiljutistel kohalikel valimistel tõi kaasa terava kriitika parteijuhi aadressil, arutelud järgmise kantslerikandidaadi üle ja uut hoogu saanud hirmu, et praegune valitsus ei pruugi ametiaja lõpuni püsima jääda.

Poliittorm puhkes pärast seda, kui Kristlik-Demokraatlik Liit (CDU) sai pühapäeval Tüüringi liidumaal maapäeva valimistel läbi aegade kehvima tulemuse ja jäi alla kahele poliitspektri äärmuse erakonnale.

Tegemist oli järjekorras viiendate valimistega sel aastal, kus CDU pidi oma varasema hiilguse hääbumist tunnistama. Märkimisväärselt kaotati hääli ka Bremeni, Saksimaa ja Brandenburgi kohalikel ning Euroopa Parlamendi valimistel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles