Kaljulaid läheb Kuveiti riigivisiidile küllakutsuja lennukiga

Loora-Elisabet Lomp
Copy
President Kersti Kaljulaid vabastas väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminer Kert Kingo ametist.
President Kersti Kaljulaid vabastas väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminer Kert Kingo ametist. Foto: Sander Ilvest

President Kersti Kaljulaid on uue nädala alguses kolmepäevasel riigivisiidil Kuveidis, et anda tõuget kahe riigi digikoostööle ja edendada Eesti ettevõtjate huvisid Pärsia lahe regioonis. Kuveiti lendab president kohale küllakutsuja lennukiga.

«Ametlik delegatsioon lendab Kuveiti tšarterlennuga, mille kulud katab küllakutsuja ja see on riigivisiitide puhul nende tavapärane komberuumi praktika,» ütles presidendi pressiesindaja Mailin Aasmäe Postimehele. 

Presidendi visiidi eesmärk on anda tõuge kahe riigi digikoostööle ja edendada Eesti ettevõtjate huvisid Pärsia lahe regioonis. Oktoobri lõpus sõlmiti Eesti ja Kuveidi vahel koostöömemorandum digitaalvaldkonna arendamiseks, mis keskendub e-valitsusele ja küberjulgeolekule. 

President kohtub Kuveidi emiiri šeik Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabahi, peaminister šeik Jaber Mubarak Al-Hamad Al-Sabahi, välisministri ja asepeaministri Sabah Khaled Al-Hamad Al-Sabahi ning rahvuskogu spiikri Marzouq Ali Al-Ghanimiga.

Kuveit on praegu ÜRO julgeolekunõukogu mittealaline liige ja Eesti riigipea soovib kuulda ka nende kogemusi ja leida võimalusi koos toimetamiseks – Eesti alustab ÜRO julgeolekunõukogus oma kaheaastast liikmesuse perioodi 2020. aasta jaanuarist.

Eesti riigipead saadab riigivisiidil ametlik delegatsioon, kuhu kuuluvad teiste seas ka riigikogu väliskomisjoni esimees Enn Eesmaa ja kaubandus-tööstuskoja juht Toomas Luman. Lisaks on visiidil kaasas ka esinduslik 14-liikmeline äridelegatsioon, kuhu kuulub nii infotehnoloogia, kaitsetööstuse, finantsala kui mööblitööstuse esindajaid.

Kohtumisel Kuveidi Kaubandus-Tööstuskoja esimehe Ali Mohammed Thunayan Al-Ghanimiga arutatakse ka võimalusi Eesti ettevõtjate tegevuse edendamiseks laheriikides.

Viimati tegi riigivisiidi Kuveiti president Lennart Meri 1993. aastal.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles