Kehtna vallas inimelu nõudnud tulekahju põhjustas tahmapõleng

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Põleng Kaereperes.
Põleng Kaereperes. Foto: Kaspar Pokk/Kanal 2

Päästeameti menetlejate hinnangul põhjustas kolmapäeva õhtul Kehtna vallas Kaereperes 60-aastase mehe hukkumisega lõppenud tulekahju soojamüüris ja korstnas toimunud tahmapõleng. 

Lääne päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo peainspektor Raido Mets ütles, et tahma- ja pigipõlengud, mis saavad alguse korstnast on väga ohtlikud. «Täna öösel toimunud sündmusel levis korstnas tekkinud põlemine kiiresti hoonesse ning lõppes korvamatu kahjuga – inimese hukkumisega,» ütles Mets ning lisas, et kahjuks puudus elamus ka elupäästev suitsuandur, mis tulekahjust juba varajases staadiumis oleks märku andnud.

Päästeamet tuletab meelde, et küttesüsteemist alguse saanud põlenguid saab iga koduomanik ennetada. Kutseline korstnapühkija peab eramu kütteseadmeid hooldama vähemalt üks kord viie aasta jooksul.

«Küttesüsteeme tuleb hooldada nii tihti, et ei tekiks tahma- või pigipõlemise ohtu, kuid mitte harvemini kui üks kord aastas. Kui köetakse märgade küttepuudega või on värske õhu juurdevool puudulik, tekib ka rohkem tahma ning siis tuleb puhastustööd käsile võtta tihedamini. Seetõttu tuleb kasutada kuiva kvaliteetset küttematerjali ning õiget kütmisviisi,» ütles ohutusjärelevalve büroo peainspektor. 

Hoone küttesüsteem tuleb puhastada sinna kogunenud tahmast ning väljastki tuleb kütteseade kriitilise pilguga üle vaadata, kas see on terve. Külmad ilmad on kohe saabumas ja kütteperiood algamas. Päästeamet koduohutuse eestseisjana soovitab kütteseadmete hooldamise alati usaldada kutselisele korstnapühkijale või pottsepale. Usaldusväärsete korstnapühkijate kontakte saab päästeala infotelefonilt 1524.

Sel aastal on Lääne regioonis olnud 30 väljakutset tahmapõlengutele ning eluhoone tulekahjudes on hukkunud 6 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles