Toidupank kogus plaanitust poole enam jõulupakke

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidupanga jõulupakid.
Toidupanga jõulupakid. Foto: Toidupank

Toidupanga jõulukuise heategevuskampaania abil täideti toidukaubaga plaanitud 1000 asemel ligi 1600 jõulupakki.

Kokku koguti üle 30 000 ühiku kaupa, millele lisandusid sihtotstarbelised rahalised annetused, teatas Toidupank. Ühe paki väärtuseks kujunes ca 25–30 eurot, mis teeb kokku 40 000–48 000 euro väärtuses kaupa. Lisaks said paljud heategevusega tegelevad MTÜd laste jõulupidude jaoks maiustusi.

Detsembris korraldasid toidupangad üle Eesti kolmeteistkümnes Rimi kauplustes kaks toidukogumisaktsiooni. Toidukogumiskampaania tulemustelt paistsid linnade lõikes silma neli Tallinna kauplust, kogudes kahe nädalavahetusega pisut üle kolmandiku kogu kogutud toidukaubast.

Rekordiomanik oli sel korral Ülemiste Rimi, kus koguti kahe nädalavahetusega pisut üle 4000 ühiku toidukaupu. Üllatajaks kujunes Pärnu Rimi, kus ühikute arvuks oli pea 3500, mis on paremuselt teine tulemus, kuid väiksema linna kohta hea üllatus. Annetatud kaupade valikus domineerisid maiustused ja kuivatatud puuviljad, mis sobivad jõulupakkidesse suurepäraselt.

Oluline lisa toiduabi tuli läbi otseste toiduannetuste erinevatelt firmadelt. Jõulupakkide jaoks tegid sihtotstarbelised annetused Hollandi saatkond ning Audru, Paistu ja Halinga vallavalitsused. Samuti toetasid kohalike toidupankade tegevust Narva linnavalitsus, Rakvere linnavalitsus ja Tallinna linnavalitsus.

Annetanud organisatsioonide hulgas on lisaks toidukaubandusega seotud ettevõtetele samuti koole ja firmasid. Näiteks kogusid Tammiku Gümnaasiumi õpilased Jõhvi Toidupanga jaoks peaaegu 2000 ühikut toidukaupa – seda on rohkem kui Jõhvi Rimi külastajad kahe nädalavahetuse jooksul kokku! Jõhvi Toidupangale tegi annetuse ka AS VKG, suurettevõte, mille töötajad plaanivad koguda toiduannetusi vähemalt kord kuus terve aasta jooksul. See on Toidupanga jaoks väga tänuväärne algatus.

Jõuluaja kõige soojema annetuse tegid Toidupangale Haabersti Sotsiaalkeskuse eakad, kes kudusid vaestele peredele ilusaid sokke, kindaid, salle ja mütse. Need jagati jõulude eel laiali Oleviste kirikus koos kesklinna piirkonna jõulukastidega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles