Ebaseaduslik ravimivõrgustik õngitseb eestlasi võltsidentiteetide abil (1)

Copy

Veterinaar- ja toiduamet täiendas Postimehe päringu peale keelatud ravimite nimekirja. Mitu identiteedipettuse ohvriks langenud inimest plaanib politseisse minna.

Kohmakas ja arusaamatu otsetõlge. Imekiirelt imetulemusi andvad ravimid. Olematud ülirahul kliendid ja kogu asja tagant kiitev lugupeetud (võlts)arst. Täpselt selliste vahenditega püüab eestlaste seast kliente veebilehtede võrgustik, mille lahtiharutamisel viivad niidiotsad Venemaale.

Nimelt võib leida kümneid vigasesse eesti keelde tõlgitud veebilehti, mis müüvad toidulisandeid ja ravimeid. Osta saab nii potentsiravimeid kui ka vahendeid seenhaiguste, psoriaasi, liigesevalu või parasiitide vastu.

Sinna juurde kõikvõimalikud tabletid ja seerumid voodielu parendamiseks, kaalu alandamiseks ja alkoholisõltuvuse raviks. Mõistagi peaksid kõik mured kaduma päevadega.

Veebisaitidel on kirjas ka klientide kommentaarid ja arsti soovitused. Kui nimed, vanused ja juurdekäiv tekst on lihtlabane väljamõeldis, siis piltidel on pärisinimesed. Tegu on tavaliste Eesti inimestega, kellel polnud nende piltide kasutamise kohta kuni kolmapäevani aimugi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles