Lihavastased on asunud pealetungile. Põhjendamatule pealetungile (42)

Priit Pullerits
Copy
Loomakaitsjad demonstreerivad Kanada pealinnas Ottawas grillifestivalil oma ihu peal, mis moodi käib loomaliha tükeldamine. Ikka paljaks tuleb võtta, sest see tõmbab tähelepanu!
Loomakaitsjad demonstreerivad Kanada pealinnas Ottawas grillifestivalil oma ihu peal, mis moodi käib loomaliha tükeldamine. Ikka paljaks tuleb võtta, sest see tõmbab tähelepanu! Foto: Chris Wattie

Seoses hirmujuttudega, et maailm veereb kliimakatastroofi poole, on leitud selles uued süüdlased: kõik need, kes armastavad liha süüa. Ehk igast sajast eestlasest 98. Olgu kohe öeldud, et lihavastaste süüdistused on tugevasti liialdatud, enamasti isegi alusetud.

Tegijate arvates võis see olla üllas, kuid tegelikult oli kuritegelik tegu.

Umbes aasta tagasi avastasid mõned poodlejad ühes Eesti tuntud kauplusteketti kuuluvas poes – millises nimelt, on kiivalt hoitud saladus vältimaks ebameeldivat tähelepanu –, et plastnõus lihatoodetel, mis käivad värvilise pappkarbi sisse, on karbi all kile peale kleebitud üks silt. Need, kes seda näinud, kinnitavad, et sildid olid rõvedad. Nende eesmärk oli selgelt ühene: tekitada liha söömise vastu vastikust.

Kuritegelik on siin teise kauba rikkumine.

Aga need, kes on võtnud oma ilmavaatest või põhimõtteist lähtudes nõuks millegi vastu võidelda, flirdivadki pahatihi seaduse piiridega. Sest nii saab jätta oma tegevusest valusama märgi.

Too kleepsujuhtum, olgugi marginaalne, on esimesi tõendeid sellest, et mujal maailmas hoogu koguv lihavastasus on ajanud oma siirded ka Eestisse. Hoogu on sellele kampaaniale andnud hüsteeriliseks muutunud väited ähvardavast globaalsest kliimakatastroofist.

Kommentaarid (42)
Copy
Tagasi üles