Miljoneid maksnud Pärnu hoiatussüsteem seisab jõude

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu hoiatussüsteemi PAUH üks osa.
Pärnu hoiatussüsteemi PAUH üks osa. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

2005. aasta Pärnu suurüleujutuse õppetunni ajel ränga raha eest muretsetud elanike hoiatussüsteem PAUH, mis peaks pärnakaid üleujutuse korral sireeniga hoiatama, seisab Lääne-Eesti päästekeskuses toanurgas kasutuseta.

Kolm aastat tagasi 2,4 miljoni krooni (153 388 euro) eest muretsetud keeruline elektroonikaseade on äraviskamiseks liiga kallis, aga kasutada seda ka ei saa, sest ülalpidamis- ja hooldamiskulud on samuti liiga kallid, kirjutab Õhtuleht. Pärnu linna ja päästeamet ei ole siiani jõudnud kokkuleppele, kes peaks kulutused kandma.

Pärnu abilinnapea Romek Kosenkranius põhjendas pärast läbirääkimisi kulutuste kandmisest keeldumist sellega, et linn säästab nii 130 000 eurot aastas. Lääne-Eesti päästekeskuse Ivar Kaldasauna sõnul jõuti algselt rahastamise osas kokkuleppele, kuid seoses viimastel valimistel võitnud valimisliidu valimislubadustega tühistas uus linnavalitsus eelmised kokkulepped.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles