Saksa äärmuslased igatsevad nii keisrit kui ka kommunismi (24)

Bretty Sarapuu
, toimetaja
Copy
Saksa ühtsuse päeval 3. oktoobril protestisid vasakäärmuslased Hamburgis kapitalismivastase loosungiga «Saksamaa peab surema, et meie saaksime elada». 
Saksa ühtsuse päeval 3. oktoobril protestisid vasakäärmuslased Hamburgis kapitalismivastase loosungiga «Saksamaa peab surema, et meie saaksime elada». Foto: Jannis Grosse/Imago Images/Scanpix

Seda, et Saksamaal leidub vihakuritegudeks valmis olevaid paremäärmuslasi, näitas hiljutine kahe inimese surmaga lõppenud sünagoogirünnak, ent vägivallaks on valmis ka kommunismi ihkavad vasakäärmuslased ja relvafanaatikutest Reichsbürger’id, kes igatsevad taga Saksa keisririigi aegset riigipiiri.

Kuigi vasakäärmuslastest räägitakse vähem, näitab Saksa siseministeeriumi statistika, et neid võib olla parmäärmuslastest isegi rohkem ja kuni 9000 neist on potentsiaalselt valmis kasutama oma eesmärkide saavutamiseks – kommunismi jõudmine ja neonatside hävitamine – vägivalda.

«Paremradikaalide vastu pole muud lahendust kui omakohus,» tunnistasid Postimehele kaks noormeest, kes on seotud Antifa ehk antifašistliku liikumise rühmitusega URA Dresden. Just Saksamaa idaosas on vasakpoolsetel ideedel laiem kõlapind.

Kommentaarid (24)
Copy
Tagasi üles