Endine välisminister Vašadze: Gruusia maksab meie vigade eest suurt lõivu (16)

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Endisele Gruusia välisministrile Grigol Vašadzele valmistas suure üllatuse, et usutleja on temaga samast rahvusest. «Ahaa, teil on ju lausa gruusia nimi, ma näen,» lausus ta, vaadates mõtlikult visiitkaarti.
Endisele Gruusia välisministrile Grigol Vašadzele valmistas suure üllatuse, et usutleja on temaga samast rahvusest. «Ahaa, teil on ju lausa gruusia nimi, ma näen,» lausus ta, vaadates mõtlikult visiitkaarti. Foto: Mihkel Maripuu

Järgmisel aastal Gruusias toimuvad parlamendivalimised võivad põhjalikult muuta riigi käekäiku, leiab Postimehele antud usutluses eelmisel nädalal Eestis käinud Gruusia opositsioonipoliitik Grigol Vašadze, kes ennustab senise võimuliidu Gruusia Unistuse allakäiku.

Olite mullu Gruusias üks neist, kes osales presidendivalimistel.

Just.

Ja saite teise koha. Mis juhtus?

Teate vast ise paremini, mis juhtus. (Naerab.)

Seda’nd küll. (Muigan.) Aga küsin seda ennekõike Eesti lugejaid silmas pidades.

No mida ma oskan öelda. Me küll võitsime need valimised, aga nagu on hea nõukogudejärgne viis ja tava, see tulemus varastati meilt.

Ja seda kinnitasid muide vaatlejad Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsioonist (OSCE) ja teisteski rahvusvahelistest ühendustest. Ma ei ole kunagi lugenud sellist tõsist, kriitilist, nördima panevat raportit valimiste kohta kui nüüd hiljuti.

Ma ei tea, kas Gruusia Unistus kahetseb seda, aga see oli rumal tegu. Arvan, et nad peavad selle eest tulevikus kallist hinda maksma.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles