Eesti piirivalvurid leidsid Kreeka saarelt kaljude vahelt 38 inimest (7)

Andres Einmann
Copy
Vahemerel patrullivad Eesti piirivalvurid avastasid pühapäeval Kreekale kuuluvalt Kalymnose saarelt kaljude vahelt 38 inimest.
Vahemerel patrullivad Eesti piirivalvurid avastasid pühapäeval Kreekale kuuluvalt Kalymnose saarelt kaljude vahelt 38 inimest. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Euroopa Liidu ühispoeratsiooni raames Vahemerel patrullivad Eesti piirivalvurid avastasid pühapäeval Kreekale kuuluvalt Kalymnose saarelt kaljude vahelt 38 inimest, kes olid sinna saabunud tõenäoliselt paadiga Türgist.

Põhja prefektuuri piirivalvebüroo juhi Ivo Utsari sõnul olid saarelt avastatud 38 inimesest viis lapsed.

Eesti piirivalvurid edastasid info Kreeka rannikuvalvele, kes inimestega edasi tegeles ja nad turvaliselt Kosi saarele toimetas. Eesti M-15 kaatrimeeskond kontrollis samaaegselt ümbruskonda. Esialgsetel andmetel saabusid inimesed paadiga Türgist.

Kolm Tallinna kordoni ja üks Narva kordoni ametnik alustasid tööd Kreekas selle 1. novembril ning viibivad seal vähemalt kolm kuud. Kreekas töötavad eestlased kohaliku rannavalve alluvuses ning nende ülesandeks on Euroopa Liidu merepiiri valve Kreeka ja Türgi vahel. Lisaks tavapärasele patrullimisele on Eesti meeskonnal otsingu- ja päästetööde võimekus.

Politsei- ja piirivalveameti ametnikud viibivad Kreekas Kos saarel Euroopa Piiri- ja Rannikuvalve Ameti Frontex ühisoperatsioonil «Poseidon 2019».

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles