Paet: Titovi visiit näitab mõõnast üle saamist

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti välisminister Urmas Paet. .
Eesti välisminister Urmas Paet. . Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX.

Välisminister Urmas Paeti sõnul näitab järgmisel nädalal toimuv Venemaa asevälisministri Vladimir Titovi Eesti-visiit, et kahe riigi vahelised suhted on poliitilisest mõõnast üle saanud.


«Poliitiliste konsultatsioonide toimumine Tallinnas, kus Vene delegatsiooni juhib Venemaa asevälisminister, ja ka jaanuari lõpul toimuv Vene kultuuriministri visiit Eestisse, on märgid, mis näitavad, et meie suhtlemine Venemaaga on poliitilisest mõõnast üle saanud, kuna viimasel paaril aastal selliseid visiite paraku ei tehtud,» ütles välisminister, vahendasid

ERR Uudised

ERRi raadiouudiseid.

Paet ütles, et poliitilistel konsultatsioonidel Vene delegatsiooniga arutatakse kõiki probleeme, mis täna Eesti-Vene suhetes on.

Välisministri sõnul arutatakse umbes 20 lepinguprojekti, mis praegu on erinevates staadiumides, samuti Narva silda ja piirijärjekorda puudutavaid küsimusi, ühiste päästetööde korraldamise küsimusi ning sotsiaalkindlustuslepingut.

«Need poliitilised konsultatsioonid aitavad vaadata sügavuti meie suhete hetkeseisu ja panna edasisi tegevuskavu paika,» lisas minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles