Putinilt ordeni saanud Rein Müllerson: Venemaa on rahvusvahelise õiguse üks tugisambaid (28)

Postimees
Copy
Tallinna Ülikooli emeriitprofessor Rein Müllerson sai esmaspäeval Venemaa presidendilt Vladimir Putinilt ordeni.
Tallinna Ülikooli emeriitprofessor Rein Müllerson sai esmaspäeval Venemaa presidendilt Vladimir Putinilt ordeni. Foto: Alexei Nikolsky / TASS / Scanpix

Rahvusvaheline õigus ei oleks võimalik ilma Venemaata, ütles esmaspäeval Venemaa presidendilt Vladimir Putinilt ordeni saanud Tallinna Ülikooli emeriitprofessor Rein Müllerson, kes soovis oma tänukõnes edu Vene välispoliitikale.

«Täna ei saaks see valdkond, millele ma olen pühendanud oma tööalase elu - rahvusvaheline õigus -, eksisteerida ilma Venemaata kui ühe jõudude tasakaalu sambata, millel põhineb rahvusvaheline õigus,» rääkis Müllerson ERRile.

Tallinna Ülikooli emeriitprofessor tõi näiteks 1990ndad aastad, kui jõudude tasakaal oli rikutud. Siis ilmnesid katsed kehtestada maailmas imperiaalne õigus koos riikliku suveräänsuse eitamisega, õigusega sekkuda teiste riikide siseasjadesse, märkis Müllerson, viidates Ameerika Ühendriikidele. «Aga paljuski tänu Venemaa jõupingutustele need tendentsid kukkusid läbi,» lisas ta.

Venemaa annab ka Nõukogude Liidu ajal eksisteerinud autasu «teenete eest rahvastevahelise koostöö ja sõpruse tugevdamisel», kokku sai esmaspäeval Putinilt ordeni 16 välismaalast.

Kommentaarid (28)
Copy
Tagasi üles