Tallinna alkoholipiirang loob eelise kasiinodele (2)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Tallinna ööelu hakkab tulevast suvest lõppema hiljemalt kell kolm, sest alkoholivaba pidutsemist klubides naljalt ette ei tule. 
Tallinna ööelu hakkab tulevast suvest lõppema hiljemalt kell kolm, sest alkoholivaba pidutsemist klubides naljalt ette ei tule. Foto: Eero Vabamägi

Linnapea Mihhail Kõlvarti soov öisele alkoholimüügile baarides piir peale panna on eelnõuks vormunud.

Tallinna linnavalitsus plaanib pealinna klubides ja pubides öist alkoholimüügi keeldu, erandiks jääksid peale lennujaama ja sadama reisijate alale ning hotellibaaridele ka kasiinod. Müügikeeld peaks plaani järgi kehtima alates 1. juunist nädalavahetuseti kl 3–7 ning tööpäeviti kl 2–6. Niisiis tekib olukord, kus suletud baarist lahkunud seltskond saab pidu jätkata mõnes kasiinos.

Erinevalt kesklinnast, kus asub suurem osa Tallinna klubidest ja pubidest, on kasiinosid kõige rohkem Lasnamäe linnaosas (vt kaarti), Tallinna linnapea Mihhail Kõlvarti (Keskerakond) peamises valimisringkonnas. Eelnõu eestvedaja, abilinnapea Aivar Riisalu lubas küsimuse kohta kommentaare jagada täna.

«Piirangu kehtestamine on tingitud vajadusest parandada linna avalikku korda, heakorda ja rahvatervist, muuta noorte väärtushinnanguid, tagada kodu puutumatus, tasakaalustada erinevate isikute ja eri huvirühmade õigusi ja huve ning hoida Tallinna linna kui turismisihtkoha väärtust,» selgitatakse eelnõu seletuskirjas.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles