Prokuratuur kinnitab: Mary Krossi valeütluste andmine on tõendatud (24)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Riigikogu liige Eerik-Niiles Kross ja Mary Kross. FOTO: Erlend Štaub
Riigikogu liige Eerik-Niiles Kross ja Mary Kross. FOTO: Erlend Štaub Foto: Erlend Štaub

Prokuratuur peab kahetsusväärseks, et valeütlusi andnud Mary Kross esitab meedia vahendusel avalikkusele moonutatud pilti.

«Kohus on leidnud, et Mary Krossi poolt antud valeütluste andmine on tõendatud. On kahetsusväärne, kui hiljem esitatakse ajakirjanduse vahendusel avalikkusele pilt, mis ei peegelda adekvaatselt menetluse käiku, kuid seda õigust ei ole kelleltki võimalik ära võtta,» teatas prokuratuur Facebookis.

Ühtlasi julgustab prokuratuur kõiki, kes on langenud kuriteo ohvriks, pöörduma võimalikult kiiresti politsei poole. «Alati paraku ei õnnestugi kurjategijat tabada, kuid ei tasu karta valeütluste andmise tõttu kohtu ette sattumist - selline süüdistuse esitatakse vaid siis, kui on tõendatud, et politseile kirjeldatud juhtumit pole üldse toimunudki,» rõhutab prokuratuur.

Mary Kross sattus kohtu alla seoses politseile antud valeütlustega, kus väitis, et sattus eelmise aasta sügisel Stroomi rannas koeraga jalutades rünnaku ohvriks. Naine ennast süüdi ei tunnistanud. Ta kasutas õigust vaikida ega selgitanud, mis sel päeval tegelikult toimus ja miks ta politseile valetas.

Valeütluste andmises süüdimõistmisel oodanuks teda kas rahaline karistus või kuni kolm aastat vanglat.

31. oktoobril taotles ringkonnaprokurör Ülle Jaanhold avaliku huvi puudumisel Mary Krossi kriminaalasja oportuniteediga lõpetamist. Kohus rahuldas prokuröri taotluse.

Täna Eesti Päevalehes ilmunud arvamusloos väidab Mary Kross aga taas, et teda rünnati, kuid politsei uuris teda, mitte toimunut.

Kommentaarid (24)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles