Linnavalitsus rahustab tallinlasi: aiajäätmeid saab ka edaspidi tasuta ära anda

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Ka sügisese lehtede riisumisega võib lisaraha teenida.
Ka sügisese lehtede riisumisega võib lisaraha teenida. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tallinlastel on ka edaspidi võimalik aiajäätmeid pealinna jäätmejaamades tasuta ära anda, sotsiaalmeedias levivad jutud teenuse tasuliseks muutmisest ei vasta tõele, kinnitab linnavalitsus.

Eelmisel nädalavahetusel levis Facebooki Nõmmekate grupis sõnum, et puulehti ja muid aiajäätmeid saab alates uuest aastast tasuta ära anda vaid Pärnamäe jäätmejaamas ning lehekotte tuleb hakata vedama ühest linnaotsast teise.

Asjaga rohkem kursis olev endine riigikogu liige Rainer Vakra kirjutas paar päeva hiljem nõmmekate grupis, et ametnikud on arutanud, kas tasuta teenuse jätkamine on mõistlik, kuid mingit otsust ei ole langetatud. «Ühesõnaga hoiame silmad ja kõrvad lahti ning kaitseme tänast mõistlikku lahendust,» rõhutas Vakra.

Kolmapäeval kinnitas Tallinna ettevõtlusameti jäätmehoolduse osakonna juhataja Tõnu Tuppits Postimehele, et sotsiaalmeedias levinud info ei vasta tõele ning ka edaspidi saab kõigis neljas jäätmejaamas aiajäätmeid kuni 600 liitri ulatuses tasuta ära anda. Kui jäätmekogused on suuremad, tuleb iga 100 liitri kohta tasuda kaks eurot. «Tingimuste muutmist praegu kavas ei ole,» lubas Tuppits.

Segadus võis Tuppitsa arvates tekkida sellest, et kõikides pealinna jäätmejaamades ei koguta puulehti kohapeal kompostimise eesmärgil. Pääskülas ja Paljassaares aiajäätmeid ainult kogutakse ning viiakse seejärel Pärnamäele kompostimisele. Seevastu Rahumäel ja Pärnamäel on kompostimise võimalus olemas, selgitas Tuppits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles