Ohtlik intsident Mustamäel: vastuvõtule tulnud mees ähvardas sotsiaalametnikku tapmisega

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Politseiauto.
Politseiauto. Foto: Elmo Riig / Sakala

Mustamäe linnaosa valitsus oli täna sunnitud kutsuma välja politsei, kuna sotsiaalhoolekande osakonda külastanud mees ähvardas teda teenindanud ametniku tappa. 

«Kahjuks pidi üks meie linnaosa töötajatest täna tundma hirmu oma elu pärast, kui vastuvõtule saabunud tõenäoliselt joobes meesterahvas teda tapmisega ähvardas,» ütles Mustamäe linnaosa vanem Lauri Laats. «Kuna politsei kutsumine hirmutas ähvardaja minema, siis füüsilise kontaktini asi ei läinud, kuid inimene on mõistagi šokis.»

Laats rõhutas, et töötajate turvalisusse suhtutakse väga tõsiselt ning linnaosavalitsuses toimib kaasaegne kaardi- ja häiresüsteem. «Kindlasti ei soovi me linnakodanike teenindamist paksu turvaklaasi tagant, kuid tänane intsident annab põhjust ka seda varianti tõsiselt kaaluda. Mul on väga kurb meel, et inimeste aitamisele pühendunud linnaosa töötaja pidi seesuguse olukorra läbi elama. On tõeliselt häbematu rünnata seda, kes püüab sulle abikätt ulatada.»

Linnaosavanem kinnitas, et tänase juhtumi valguses vaadatakse üle linnaosavalitsuse turvameetmed ning vajadusel leitakse täiendavad vahendid ametnike turvalisuse tagamiseks. Politseile on juhtumi kohta tehtud avaldus.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja ütles Postimehele, et politsei sai väljakutse kell 15.40. Kuigi politseipatrulli saabumise ajaks oli mees juba minema jooksnud, on tema isik teada ning avalduse laekumisel hakatakse juhtumit menetlema. Tegemist on isikuga, kellega on korduvalt kokku puutunud nii Mustamäe ametnikud kui ka korravalvurid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles