Evestus: Arumäe puhul pole välistatud ka mõjuvõimuga kauplemine (2)

Copy
Steven-Hristo Evestus.
Steven-Hristo Evestus. Foto: Eero Vabamägi

Maaeluministri nõuniku Urmas Arumäe puhul võib rääkida tugevast huvide konflikti kahtlusest, aga välistatud pole ka mõjuvõimuga kauplemine, arvas Korruptsioonivaba Eesti juhatuse liige Steven-Hristo Evestus.

Prokuratuur alustas maaeluminister Mart Järviku nõuniku Urmas Arumäe tegevuse uurimiseks kriminaalmenetlust, et selgitada välja, kas Arumäel on huvide konflikt või mitte.

Dokumendid näitavad, et maaeluministeeriumi ja Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti ehk PRIA-ga küpseb terav vastasseis. Sisuliselt kaebab PRIA, et ministri nõunik Urmas Arumäe takistab neil menetleda firmasid, keda ta varem advokaadina esindas.

Nimetatud dokumentidega tutvunud Steven-Hristo Evestus ütles «Aktuaalsele kaamerale», et esmapilgul võib tunda tugevat huvide konflikti kahtlust. «Kuid võib rääkida siin ka võimalikust kuriteokahtlusest. Nimelt raskest korruptsioonikuriteo kahtlusest, milleks on mõjuvõimuga kauplemine,» sõnas Evestus.

Evestus märkis, et advokaat või advokaadibüroo, kes kriminaalmenetluses osaleb, teenib tulu. «Kui see advokaat kasutab ära oma mõjuvõimu ametiisiku, maaeluministri üle selleks, et saavutada oma kliendile soodsamaid olukordi, siis võib teha järelduse, et tegemist on mõjuvõimuga kauplemise juhtumiga,» arvas Evestus.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles