Lastefond palub toetada operatsiooniootel väikest poissi (4)

BNS
Copy
Kris
Kris Foto: Erakogu

4,5-aastane Kris, kellel tekkis seljaajusonga korrigeerimisel tüsistusena liikvori ehk seljaajuvedeliku leke, vajab kiiresti operatsiooni Saksamaal Bonnis ning SA TÜ Kliinikumi Lastefond palub inimestelt abi.

Suvest alates on väike Kris pidanud haigusest tingitud tüsistuse tõttu viibima Tallinna Lastehaigla intensiivraviosakonnas ja enamasti vaid kõhuli asendis, lekke peatamine ei ole hoolimata neljast korrigeerivast operatsioonist seni kahjuks õnnestunud.

Tallinna Lastehaigla arstid on Krisi aitamiseks omalt poolt kõik teinud, rohkem nad vaprat pisipoissi aidata ei saa. Saksamaal on aga valmis Krisi opereerima kirurg Ernst Johann Habern. Kuigi Eesti Haigekassa tasub lapse operatsioonikulud, tuleb kõik reisikulud perel endal kanda.

Krisi perele tuli appi ka Kadrina vald, toetades lapse ja tema ema ravireisi 1000 euroga, ülejäänu osas palutakse abi Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi headelt annetajatelt. Kuigi praegu ei ole teada, kui kauaks Kris Saksamaale jääma peab, ulatuvad lõplikud reisikulud umbes 2000 euroni.

SA TÜ Kliinikumi Lastefond on üks vanimaid ja suurimaid lastehaigla juures tegutsevaid heategevusorganisatsioone Eestis. Alates 2000. aastast on Lastefond annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmete soetamist ning eriravi või –hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid üle Eesti.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles