Rakvere tähistas linna bolševike käest vabastamise 90. aastapäeva

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere tähistas linna enamlastest vabastamise 90. aastapäeva.
Rakvere tähistas linna enamlastest vabastamise 90. aastapäeva. Foto: Jaanus Nurmoja / Rakvere LV

Tavakohase kahurikärgatuse ja linna lipu heiskamisega linnuse torni algas täna Rakvere bolševike käest vabastamise 90. aastapäev.

Seekord tähistas linn seda aastapäeva pidulikumalt, koostöös Rakvere eragümnaasiumi ja Kaitseliidu Viru malevaga, vahendas linnavalitsuse pressiesindaja.

Eragümnaasiumis vaadati filmi «Noored kotkad» ning kuulati Olav Mäe avalikku ajalootundi, kus ta rääkis Vabadussõja sündmustest Rakvere mail ning demonstreeris ka Vabadussõja monumendi mõõga koopiat.

Riigikaitseõpilased suundusid kella 13 tõrvikutega ausambamäele. Nendest moodustatud spaleeri läbisid linnapea Andres Jaadla ja teised, kes sõjas langenute mälestuseks ausamba jalamile pärja asetasid.

12. jaanuaril 1919 jõudisid Eesti väed 7. jaanuaril Viru rindel alanud pealetungi käigus Rakverre ning vabastasid linna enamlaste vägedest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles