Arumäe lõpetab Järviku nõustamise (17)

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Urmas Arumäe
Urmas Arumäe Foto: Facebook

Urmas Arumäe saatis täna maaeluministeeriumile ja Eesti Konservatiivsele Rahvaerakonnale teate, et lõpetab maaeluminister Mart Järvikule (EKRE) õigusabiteenuse osutamise.

«Meie büroo poolt käsundit täitev vandeadvokaat Urmas Arumäe asus ministrile osutama professionaalset õigusabiteenust. Mõnda aega oli see ka võimalik. Tänaseks on aga advokaat toodud poliitilise kempluse ohvriks, mida kroonib prokuratuuri poolt väidetavalt 6.11.2019 algatatud kriminaalmenetlus tuvastamaks huvide konflikti olemasolu,» selgitas Arumäe oma kirjas ministeeriumile.

«Mingit huvide konflikti olukorda või selle ärakasutamist advokaat Arumäe poolt PRIA suhtes ei ole toimunud ja riik ministeeriumi läbi ei ole advokaati selles osas (nüüd siis juba väidetavalt kaks kuud) ka teavitanud. Küll ka selles osas tõde päevavalgele tuleb. Aga süsteemi vastu on lühiajalises perspektiivis pea võimatu võidelda,» sõnas Arumäe.

EKRE esimees Mart Helme avaldas samas erakonna teadeandes lootust, et kriminaalasja algatamine Arumäe suhtes on alusetu ja mingit huvide konflikti või seda, et Arumäe on oma positsiooni põllumajanduse registrite ja informatsiooni ameti (PRIA) suhtes ära kasutanud, ei ole tegelikult toimunud.

«Aga selge on see, et olukorras, kui nõuniku suhtes on algatatud poliitiliselt motiveeritud kriminaalasi, ei ole võimalik ministril normaalselt oma tööd teha. Tunnustan Arumäed otsuse eest nõustamislepingust loobuda,» ütles Helme.

Helme lisas, et minister Järvikut erakond kindlasti tagasi ei kutsu. «Maaeluminister on teinud väga head tööd. Tema pihta suunatud rünnakuid tuleb võtta Reformierakonna ja sotside alatu infooperatsioonina.»

Prokuratuur asus üleeile uurima, kas kevadel Järviku majaväliseks õigusnõunikuks asunud Arumäe on piltlikult öeldes kahel toolil korraga istudes seadust rikkunud.

Nimelt on PRIA seisukohal, et Arumäe takistas neil menetlemast ettevõtteid, keda ta varem advokaadina esindas.

Arumäe võimalikule huvide konfliktile reageerisid eile ka opositsioonierakondade esindajad. Nii Reformierakonna esimees Kaja Kallas kui ka Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juht Indrek Saar kutsusid Järvikut ise tagasi astuma.

«Reformierakond annab EKRE-le esmaspäevani aega, et Järvik ametist tagasi kutsuda,» teatas Kallas.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles