Pildid ja video: Hiinast saabunud Mart Järvik tagasiastumiseks põhjust ei näe (37)

Postimees
Copy

Hiinas visiidil käinud põllumajandusminister Mart Järvik saabus täna õhtul Eestisse tagasi. Tallinna lennujaamas ta ajakirjanikele puhkenud skandaali kohta sisulisi selgitusi ei andnud.

Järvik ütles, et ta peab ennast kõigepealt asjaoludega kurssi viima, kuna Hiinas visiidil viibides ei olnud tal võimalik seda teha.

Järviku sõnul ei näe ta mingit põhjust tagasi astuda. Peaminister Jüri Ratasega ta enda sõnul pärast skandaali puhkemist rääkinud ei ole.

Prokuratuur asus kolmapäeval uurima, kas kevadel maaeluminister Mart Järviku (EKRE) õigusnõunikuks asunud Urmas Arumäe on piltlikult öeldes kahel toolil korraga istudes seadust rikkunud.

Nimelt on põllumajanduse registrite ja informatsiooni amet (PRIA) seisukohal, et minister Järviku õigusnõunik Urmas Arumäe takistab neil menetlemast ettevõtteid, keda ta varem advokaadina esindas.

Ministri nõuniku võimalikule huvide konfliktile reageerisid eile ka opositsioonierakondade esindajad. Nii Reformierakonna esimees Kaja Kallas kui ka Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juht Indrek Saar kutsusid Järvikut ise tagasi astuma.

«Reformierakond annab EKRE-le esmaspäevani aega, et Järvik ametist tagasi kutsuda,» teatas Kaja Kallas.

Peaminister Jüri Ratas ütles täna, et ei näe võimalust Urmas Arumäe jätkamiseks ministri nõunikuna. Täna Ameerika Ühendriikidesse visiidile sõitnud Ratase sõnul kohtub ta Mart Järvikuga ilmselt esmaspäeva õhtul.

«Ma soovin inimesega kohtuda ja sel teemal rääkida. Ei oska täna mina kuidagi endale anda selget vastust, et kui küsitakse ministri käest kahte allkirja volitusele, siis ühele ta annab ja teisele ei anna,» ütles Ratas.

Küsimustele Järviku võimaliku tagasiastumise või tagasikutsumise kohta Ratas ei vastanud, öeldes, et tahab kõigepealt Järvikuga kohtuda.

Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder ütles täna, et kui etteheited tõele vastavad, peaks Järvik tagasi astuma.

Kommentaarid (37)
Copy
Tagasi üles