Aasta prokurör tuleb Lõuna-Eestist (4)

Copy
Prokuratuuri 101. aastapäeval sai aasta prokuröriks Lõuna ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Maarja-Liisa Kõiv.
Prokuratuuri 101. aastapäeval sai aasta prokuröriks Lõuna ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Maarja-Liisa Kõiv. Foto: prokuratuur

Prokuratuuri 101. aastapäeval sai aasta prokuröriks Lõuna ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Maarja-Liisa Kõiv.

«Maarja-Liisa Kõiv on prokurör, kes teeb oma tööd kirega, tajudes selle tähtsust ja tähendust. Oma menetluste juhtimise töö kõrval on ta panustanud prokuröri ameti väärtustamisse,» ütles riigi peaprokuröri ülesandeid täitev Lavly Perling. «Ta on võtnud südameasjaks teha kõik selleks, et vanglas toimepandud kuriteod ei oleks mitte lihtsalt ära lahendatud, vaid tema tööl oleks suurem mõju, mis ka laiemalt aitaks tagada vangla turvalisust,» lausus Perling.

Maarja-Liisa Kõiv on sellel aastal olnud edukas nii kriminaalmenetluste juhtimises, koostöös uurimisasutuste partneritega kui ka rahvusvahelises suhtluses.

Viimastel aastatel on ta juhtinud mitmeid keerulisi vangla- ja isikuvastaseid kuritegusid, millest enamik on jõudnud tänavu ka süüdimõistva kohtuotsuseni. Lisaks on Kõiv andnud panuse raskete piiriüleste kuritegude vastu võideldes, viies kohtu ette Leedu autovargaid ning arestides rahvusvaheliste kuritegelike ühenduste liikmete vara.

Aastapäeval tunnustati ka parimaid ringkonnaprokuratuuride ja riigiprokuratuuri prokuröre. Põhja ringkonnaprokuratuuri parimaks prokuröriks valiti Eleliis Rattam, Lääne ringkonnaprokuratuuris Marika Salmistu, Viru ringkonnaprokuratuuris Sergei Listov ning riigiprokuratuuris Kati Reitsak.

Prokuratuuri aasta ametniku tiitli pälvis Riigiprokuratuuri järelevalveosakonna konsultant Vladislav Zautin ning aasta üllataja tiitli teenis välja haldusdirektor Kristi Hallas.

Samuti tunnustas prokuratuur aasta koostööpartnerit. Selle tiitli pälvisid Raine Pilli ja Helen Saluri ning SA Pärnu Haigla psühhiaatriakliinik, kes on teinud koostööd joobes juhtide ravile saatmise programmi «Kainem ja tervem Eesti» raames.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles