Ministri nõunik Maido Pajo: Aeg ja Lemetti väänavad tõde (14)

Postimees
Copy
Maido Pajo
Maido Pajo Foto: Facebook

Maaeluministri nõuniku Maido Pajo sõnul on nii justiitsminister Raivo Aegi kui ka maaeluministeeriumi kantsleri Illar Lemetti väited valed.

«Sellist tõevääänamist, millega tulid täna lagedale justiitsminister Raivo Aeg ja maaeluministeeriumi kantsler Illar Lemetti, pole ammu näinud,» ütles Pajo.

«Raivo Aegi jutt, nagu oleks minister Mart Järvik tahtnud, et PRIA ilma tema volituseta kohtus ei saaks käia, pole mitte ainult vale, vaid ka absurdne,» jätkas ta. «Kuidas sai ministrile muret teha ilma volituseta kohtus käimine? Siis ei oleks ju volituste probleem üldse ministri lauale jõudnud PRIA ja kantsleri poolt, sest volikirja allkirjastamiseks esitamine kinnitab seda, et PRIA ja kantsler ei pidanud võimalikuks ilma volituseta asjaajamist.»

Ka väited, et minister keeldus Arumäe soovituse alusel volikirja välja andmast, on Pajo sõnul valed. «Uskumatut demagoogiat ajab ka ministeeriumi kantsler,» sõnas Pajo. «Minister teatas, et enne mingit volitust ei allkirjasta, kui on saanud vajaliku selgituse ja selguse volituste vajalikkuse osas justiitsministeeriumi poolt. Ministri õigusnõunik Urmas Arumäe juhtis tähelepanu vastuoludele, nii nagu ka õigusosakonna juristid.»

Pajo sõnul ei keeldunud minister volikirju väljastamast, vaid võttis aja maha ja peatas volikirjade väljaandmise kuni selguse saamiseni justiitsministeeriumi poolt.

«Õigusnõunik Urmas Arumäe oleks mõjutanud protsessi siis, kui minister oleks keeldunud tema nõuandel volikirja üldse väljastamast. Aga sellist nõuannet mina kusagilt välja ei loe,» ütles Pajo. «Kantsler Lemetti avalikustatud kirjavahetus ei tähenda antud juhul nõustamist, vaid arutelu probleemide üle ja lahenduse otsimist.»

Pajo ütles, et justiitsministeeriumi seisukoha järgi ei ole ministril mingit volitust vaja anda. «Kui prokurör ja kohtud on teisel seisukohal, siis tuleb neil justiitsministeeriumiga ja vajadusel ka õiguskantsleriga asjad omavahel selgeks rääkida.»

Nõunik lisas, et keegi ei ole PRIAt keelanud ega käskinud ega sekkunud PRIA otsustusõigusse kooskõlas seadusega. «Riik ja PRIA ei ole mingit kahju saanud ega saagi saada volituse puudumise tõttu, sest seadus ei näe volituse vajadust ette.»

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles