Katri Raik: tuleb luua uurimiskomisjon selgitamaks, kas Mart Helme süüdistused prokuratuuri vastu peavad paika (48)

Copy
Katri Raik
Katri Raik Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Siseminister Mart Helme (EKRE) väitis, et maaeluministri nõuniku suhtes menetluse algatamine on poliitiliselt kallutatud. Riigikogu korruptsioonivastase erikomisjoni esinaise Katri Raiki (SDE) sõnul tuleb nüüd kokku panna uurimiskomisjon kontrollimaks, kas sellisel tõsisel süüdistustel on alust.

Siseminister Mart Helme teatas reedel videopöördumise vahendusel, et maaeluminister Mart Järviku nõuniku suhtes menetluse algatamine on poliitiliselt kallutatud.

«Me näeme ka kuidas kahetsusväärselt on sellesse infooperatsiooni kaasatud nii peavoolumeedia [...] ja me näeme ka kuidas sellesse on kaasatud prokuratuur, kes ühtedel puhkudel lõpetab kriminaalasju ja teistel puhkudel algatab kriminaalasju ja teeb seda väga selgelt ja läbinähtavalt poliitilistel motiividel,» ütles siseminister EKRE häälekandja Uued Uudised portaali vahendusel. 

Riigikogu korruptsioonivastase erikomisjoni esinaise Katri Raiki sõnul teatas siseminister rängast võimalikust kuriteost õigusriigi vastu.

«Minister seadis kahtluse alla õigusriigi põhiprintsiibi – võimude lahususe. Tegemist on ülitõsise süüdistusega, mille paikapidavust tuleb viivitamatult uurida. Siin selguse saamine peab huvitama kõiki parlamendisaadikuid, olgu nad siis koalitsioonis või opositsioonis,» rõhutas ta.

Raik selgitas, et vastavalt riigikogu kodu- ja töökorra seaduse paragrahvile 20 on riigikogul õigus moodustada uurimiskomisjon avalikku huvi pakkuva sündmuse asjaolude uurimiseks.

«Arusaadavalt peavad selles komisjoni olema esindatud kõik parlamendiparteid. Selline komisjon tuleks uue töönädala alul viivitamatult moodustada,» sõnas ta.

Kommentaarid (48)
Copy
Tagasi üles