Kihnu taotleb helikopteri maandumisplatsi jaoks taas toetust (1)

BNS
Copy
Helikopter. Foto on illustreeriv.
Helikopter. Foto on illustreeriv. Foto: unsplash.com

Kihnu vald taotleb sotsiaalministeeriumilt helikopteri maandumisplatsi rajamise omaosaluse toetuseks 32 000 eurot, sest seni eraldatud summade eest pole olnud võimalik seda rajada. 

Juba 2016. aastal taotles terviseamet helikopteriplatsi rajamiseks väikesaarte programmist toetust, kuid odavaima hanke ning eelarveliste vahendite vahe oli ligi 100 000 eurot, mistõttu projekti elluviimine lõpetati ja terviseamet andis ehitusprojekti üle Kihnu vallale.

Tehtud sai ainult maandusmisplatsi projekt, mille kohaselt rajatakse asfaltplats ning sertifitseeritud valgustid, et kopter saaks maaduda igasugustes ilmastikutingimustes, kirjutas Kihnu vallavanem Ingvar Saare sotsiaalministeeriumile. Projekt on kooskõlastatud lennuametiga.

Viimati taotles Kihnu vald toetust projekti elluviimiseks väikesaarte programmist sel aastal, sest platsi vajadus on jätkuv. Seekord eraldati 130 000 eurot. Hanke tulemusena esitatud pakkumused olid aga 191 856 eurot, 197 204 eurot ja 288 316 eurot. Seega on helikopteriplatsi rajamise toetuse ja odavaima ehitusmaksumuse vahe ligi 62 000 eurot.

Täiendavalt lisanduvad kulud omanikujärelevalvele summas 2000 eurot. Kokku on vajalik omafinantseering projekti elluviimiseks 64 000 eurot. Valla ettepanek on omaosaluse katmine võrdsetes osades, 32 000 eurot ministeeriumi toetus ning Kihnu valla poolt samuti 32 000 eurot.

Tihti on kopterikutsed ainus viis ebasobilike ilmastikutingimuste korral tagada meditsiinitransport ning arvestades tegevuse ohtlikkust, on vajalik luua asjakohased maandumistingimused. Kihnu vallavalitsus soovib vältida olukordi, kus helikopter lendab Kihnu saare kohale, kuid tal ei ole võimalik maanduda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles