Jaan Männik: meil on puudu visionääre (8)

Jaan Männik
Copy
IT-visionäär Steve Jobs oma biograafia kaanel.
IT-visionäär Steve Jobs oma biograafia kaanel. Foto: EMMANUEL DUNAND/AFP

Meil on hädasti vaja juhtivatele kohtadele visionääre, kel on nägemus, kuidas Eesti võiks areneda. Praegu on veel endiselt liiga palju seda suhtumist, et teised oskavad, aga meie mitte, kirjutab endine tippjuht Jaan Männik.

Rootsi maanteeamet teatas sel nädalal, et 21 kilomeetri pikkune kuuerajaline autotunnel, mis ühendab Põhja- ja Lõuna-Stockholmi, kallineb 10 protsenti ning selle valmimistähtaeg lükkub neli aastat edasi. Seega saab tunnel valmis alles 2030. aastal.

Tunneli ehitamist alustati neli aastat tagasi. Tunneli esialgne maksumus pidi olema 3,21 miljardit eurot, uue prognoosi järgi aga juba 3,52 miljardit. Kallinemine on seega 310 miljonit eurot ja selle põhjuseks paari lepingu tühistamine ning seekaudu uute lepingute juba kõrgem hind. Teise põhjusena tuuakse välja fakt, et mägi, kust tuleb läbi puurida, on pehmem, kui näitasid algsed uuringud. Teisisõnu, puurimistöö kallineb. Rootsi taristuminister Tomas Eneroth kommenteerib uut prognoosi üksnes nii, et temale ei ole olukord vastuvõetav.

Kommentaarid (8)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles