Pensionireform nõudis esimese ohvri (7)

Copy
LHV Varahalduse juhatuse esimees Vahur Vallistu.
LHV Varahalduse juhatuse esimees Vahur Vallistu. Foto: Sander Ilvest

LHV on otsustanud lõpetada pensionifondi Eesti tegevuse, ühendades selle LHV pensionifondiga L, sest teise pensionisamba vabatahtlikuks muutmisel on prognoosimatu mõju kohalikule investeerimisturule ja fondide mahtudele.

Pensionifond Eesti on investeerinud pensionivara eelkõige pikaks ajaks kohalikku majandusse, kuid vabatahtlik teine pensionisammas sellist strateegiat ei toeta. Kohustusliku pensionikogumise põhimõtete põhjalik muutmine mõjutab fondide võimekust jätkata Eesti kapitalituru arendamist.

«Ainult Eestisse investeeriva fondi juhtimine oli ambitsioonikas ettevõtmine, kuna siinse kapitalituru väiksust arvestades pidi fondijuht ise aitama uute instrumentide loomisele kaasa. Tuleb tõdeda, et teise samba vabakslaskmine paneb piduri nii pensionifondide Eestisse tehtavatele investeeringutele kui ka selle kaudu Eesti ettevõtete finantseerimisvalikute laienemisele. Neis tingimustes ei ole üksnes Eestisse investeerivat fondi võimalik pidada,» ütles LHV Varahalduse juht Vahur Vallistu pressiteates.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles