Narva punategelase nimeline tänav võib saada Georg Otsa nime

Postimees
Copy
Vaade Narva ja Ivangorodi linnustele.
Vaade Narva ja Ivangorodi linnustele. Foto: Remo Tõnismäe

Narva kahest veel siiani punategelase nime kandvast tänavast üks võib saada Georg Otsa nime.

Ettepaneku nimetada Albert-August Tiimanni tänav ümber Georg Otsa tänavaks tegi Narva võimudele ülemaailmne peterburilaste klubi, vahendab ERRi uudisteportaal.

«Ettepanek anda ühele tänavale Georg Otsa nimi on väga huvitav. Pealegi on linnavaolikogu päevakorras eelnõu Tiimanni ja Daumani tänava ümbernimetamiseks. Mulle tundub, et ühele neist võiks anda nimeks Georg Otsa tänav. Ma ise eelistaksin, et Georg Otsa nimi antaks praegusele Tiimanni tänavale,» ütles Narva volikogu esimes Irina Janovitš.

Ancis Daumani tänav asub Narvas Pähklimäe linnaosas, see algab Puškini tänavalt ja lõpeb Kangelaste prospektiga ristudes. Tänava pikkus on 655 meetrit. Seal asuvad elumajad, lasteaed ja garaažiühistu. Daumani tänava ja Kangelaste prospekti nurgal on Prisma kaubanduskeskus. 16. novembril 1983 anti Narva linna RSN TK otsusega nr 380 uuele tänavale nimi läti päritolu poliitiku, Narva Sõja-revolutsioonikomitee esimehe ja NSV Liidu sõjaväelase Ants Daumani auks.

Albert-August Tiimani tänav asub Narvas Soldina linnaosas. See algab Kerese tänavalt, kulgeb põhja poole, ristub Partisani ja Vahtra tänavaga ning lõpeb Tallinna maanteega ristudes. Tänava pikkus on 1,12 km. Tänav rajati pärast Teist maailmasõda ja sai nimeks Soldina tänav, oletatavasti piirkonnas asunud Väike-Soldina mõisa järgi. Narva linna TSN TK otsusega nr 256 10. juulist 1974 nimetati tänav ümber Albert-August Tiimani tänavaks eesti revolutsionääri Albert-August Tiimani järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles