Taavi Tamkivi: Pere Sihtkapital rõhub meeste rollile

Aimar Altosaar
, Meie Eesti toimetaja
Copy
Taavi Tamkivi.
Taavi Tamkivi. Foto: Erakogu

Napilt pool aastat eksisteerinud SA Pere Sihtkapital nõukogu esimees ja nelja lapse isa Taavi Tamkivi kinnitas, et SA kasutab riigi poolt sihtasutusele määratud miljonit eurot parimal viisil oma ambitsioonikate eesmärkide täitmiseks. Asutuse esimene tegu oli avalik seminar «Eesti mees ja tema sugu».

Milleks on loodud SA Pere Sihtkapital, mis on teie tegevuse eesmärk?

Sihtkapitali eesmärk on, et eesti rahvusriik püsima jääks. See tuleb ka põhiseadusest. Eesti riigis ei ole kunagi sellesuunalise tegevuse toetamine liiast. Konkreetsemalt oleme võtnud eesmärgi olla tugeva partner valitsusele, ministeeriumidele ja riigikogule esiteks sellega, et hakkame tellima uuringuid, et teada saada, mis mõjutab Eesti rahvastiku seisu positiivselt, teiseks hakkame korraldama avalikke konkursse ja andma välja projektitoetusi ideede ja parimate lahenduste leidmiseks. Ega me kõike, millel on meie rahva kestvusele mõju, ise ei suuda teha ega välja mõelda. Seega tahame leida organisatsioone, kes omakorda aitavad meie eesmärkidele kaasa, ning saame neid võimaluse korral rahaliselt toetada.

Kuidas Pere Sihtkapitali rahastatakse?

Sihtkapital on sõltumatu, kuid esimene rahastus tuli justiitsministeeriumist selle aasta kevadel. Kuid kõik lisatoetused on oodatud. Esimene riigi toetus aitab meid esimesed kolm aastat, mille plaan on ka paika pandud. Eks näe, palju me jõuame esimese hooga teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles